Hva, har du ikke platespiller?

Vinylnerdene tar hevn.

EVIGGRØNN: Paul Simon er, i likhet med så mange andre, aller best på vinyl. Dette eksemplaret tilhører tidligere Beezewax-vokalist Kenneth Ishak. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN/Dagbladet
EVIGGRØNN: Paul Simon er, i likhet med så mange andre, aller best på vinyl. Dette eksemplaret tilhører tidligere Beezewax-vokalist Kenneth Ishak. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LES OGSÅ: Vi anmelder høstens vinylbokser

Mye pent kan sies om digitalisert musikk, men særlig mye sjel er det ikke i en samling flatbankede mp3-filer.

ETTER TI ÅR med iPod og ubegrenset tilgang på nettbasert musikk, gjenoppdager stadig flere den dype gleden ved den gode, gamle vinylplata. Her snakker vi om musikkteknologi med så vidt høy inngangsterskel, og så vidt høy pris, at man som lytter blir minnet om at musikken er viktig.

De forseggjorte omslagene, med boltreplass for grafisk design, fotografi og tekst, er kunstverk i seg selv. Lukten av papp, lim, trykksverte og fersk vinyl, den litt omstendelige prosessen med å hente fram og sette på ei plate, det lille kneppet når nåla setter seg i inngangsrillen og den sårbare, blanke vinylen som snurrer rundt og på magisk vis serverer varm, høyoppløst lyd:

Vinyl skaper analoge høytidsstunder i stadig flere norske hjem.

SNART 30 ÅR etter at formatet ble erklært dødt, er platene til Røyksopp, Vamp, Enslaved, Håkan Hellström, Neil Young og Leonard Cohen ute på LP, sammen med mange andre av høstens platenyheter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer