Hva har Homer Simpson til felles med Skomaker Andersen?

De er begge tv-favoritter, med mindre du påvirker utfallet.

|||I sommer har vi bedt dere lesere om å stemme fram folkets tv-favoritter fra de siste fem tiårene, i anledning 50-årsjubileet for norsk fjernsyn.

Fordelt over åtte kategorier er det noen programmer som tilsynelatende er mer populære enn andre. Og spesielt to tv-programmer har åpenbart en spesiell plass i folks hjerter: Jul i Skomakergata og The Simpsons.

Begge disse programmene har fått over 10.000 stemmer, med The Simpsons helt i tet med 12.890 stemmer i skrivende stund. Vår egen Homer, Marve Fleksnes, er ikke langt bak i humorkategorien. Her mangler bare 19 stemmer før også han vipper over den femsifrede grensen.

- Nærmere 180.000 leserne har stemt fram sine favoritter, det viser at det er stor interesse for kåringen, sier kulturredaktør Jo Randen.

De fleste kategoriene toppes av kjente og kjære favoritter, men også nedover på listene finner vi programmer mange sikkert har gode minner fra.

Om du ikke er enig med opinionen, har du nå mindre enn 24 timer igjen for å påvirke utfallet. Om du ennå ikke har vært inne og avgitt din stemme, må du skyndte deg før vi stenger avstemningen i morgen tidlig.

Her er kategoriene du kan stemme i:

Barne-tv
Dokumentar
Drama
Humor
Internasjonale
Reality
Underholdning
Ungdom

Samtidig som dere lesere har stemt på folkets tv-favoritter, har en fagjury plukket ut sine høydepunkter fra 50 år med norsk fjernsyn, fordelt på beste tv-øyeblikk og beste tv-program.

- Denne serien har i tillegg til å stå på papir, vært lagt ut på nett. Også her har det vært stor interesse, sier Randen.

Disse vinnerne vil bli presentert førstkommende fredag. De endelige vinnerne av folkets tv-favoritter vil også bli behørig presentert etter at dere har sagt deres endelige mening.