Hva har McDonalds, Tsjekkia og Alaska til felles?

Alle er yngre enn McCain. Og de får derfor plass i en ny bok om presidentkandidaten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I en alder av 71 år kan John McCain bli USAs eldste president noensinne, noe kritikerne hans vet å påpeke. Snart kommer en bok om saken.

I satireboka «72 things younger than John McCain» ramser forfatter Joe Quint flittig opp ting som er yngre enn John McCain. McDonalds, staten Alaska, pizzabud, datamaskinen og Tsjekkia er noen av dem.

Candidate lit

Presidentkandidater er åpenbart godt - og salgbart - lesestoff, skal vi dømme etter alle bøkene om John McCain og Barack Obama som har kommet ut de siste årene.

En stor andel av bøkene er skrevet av presidentkandidaten selv, eller av såkalte ghostwritere. New York Times omtalte tidligere i år sjangeren som «candidate lit», og slo fast at ved å gi ut en bok, kan kandidaten både tjene penger, få medieoppmerksomhet og dumpe utrivelige historier om seg selv, før media slår dem opp.

Politisk satire

Men boka til Quint er nok skrevet med et litt annet formål. Den hører til den stadig voksende stabelen av bøker som er mer egnet til å framkalle latter enn sympati for den omtalte presidentkandidaten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.