Hva har Mickey Rourke kledd på seg her?

Første bildet fra «Iron Man 2».

SKURKEROLLE: Mickey Rourke er selveste sjefsskurken i «Iron Man 2». Nå er det første bildet fra filmen sluppet. FOTO: PARAMOUNT PICTURES
SKURKEROLLE: Mickey Rourke er selveste sjefsskurken i «Iron Man 2». Nå er det første bildet fra filmen sluppet. FOTO: PARAMOUNT PICTURESVis mer

|||(Dagbladet.no): Mickey Rourkes nylige comeback, med oscarnominasjonen for rollen i «The Wrestler» som høydepunkt, er en historie som trolig blir skrevet med gullpenn i nyere Hollywood-historie.

Rourke har fått en rekke roller i kjølvannet av suksessen, og skurkerollen i «Iron Man 2» er vel den flest har forventninger til.

Nå er det første bildet sluppet av 55-åringen i sitt kostyme. Rourke spiller rollefiguren Ivan Danko, alias Whiplash, som åpenbart har latt seg inspirere av Iron Man/Tony Stark når det gjelder drakt.

- Teknologien her er definitivt beslektet. Dette er blant hovedtemaene i filmen, sier regissør Jon Favreau til USA Today.

Han ønsker ikke å avsløre for mye om rollefiguren, men forteller at han er en russer som liker å bruke pisken mot sine fiender.

Whiplash er satt sammen av flere skurker fra tegneserieversjonen av «Iron Man».

- Det er veldig viktig at skurken er så spennende som mulig. Med en gang jeg tenkte på Mickey i denne rollen forstod jeg hvordan jeg skulle forme historien, sier Favreau.

Den første «Iron Man»-historien ble en kjempesuksess, både i Norge og internasjonalt, og oppfølgeren er ventet å bli en noe mørkere affære der hovedpersonen - spilt av Robert Downey jr. - blant annet sliter med alkoholproblemer.

«Iron Man 2» får premiere i mai 2010.