KOMMENTARER

Hva har Nina Karin Monsen og Sigrid Bonde Tusvik til felles?

De er en del av samme debatt.

Fritt ord: Men ikke for teater. Nina Karin Monsen har pusset advokater på Den Nationale Scene i Bergen. Bilde fra da hun fikk Fritt Ords honnørpris i 2009. Foto: Espen Røst
Fritt ord: Men ikke for teater. Nina Karin Monsen har pusset advokater på Den Nationale Scene i Bergen. Bilde fra da hun fikk Fritt Ords honnørpris i 2009. Foto: Espen Røst Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Hvor langt kan man egentlig gå? Hvor kort vei er det egentlig til advokatkontoret?Og hvor lett er det egentlig å sende en drapstrussel?

Det er tilsynelatende den store debatten vinteren 2018/2019.

Ikke nok med at diskusjonen om grensene for Tusvik og Tønnes ytringsrom har fått norske bredbånd til å gløde de siste ukene, tirsdag pusset filosof, samfunnsdebattant og Fritt Ords honnørprisvinner Nina Karin Monsen advokater på Den Nationale Scene (DNS) i Bergen.

Hun føler seg ærekrenket av teaterstykket «Kim F.». En, ifølge teateret, «forestilling om Kim Frieles liv og hennes kamp for kjærligheten og homofiles rettigheter». Stykket hadde premiere 15. desember. Nå vil Monsens advokat ha en replikk fjernet. Ifølge VG illustrerer replikken «situasjonen da samfunnsdebattanten mottok Fritt Ords pris i 2009»: «Homofile er noe annet enn normale mennesker. De er medfødt uføre. Homofiles forhold er inhumane. Homofiles foreldre bare fremstår som glade i barn. I virkeligheten er de fremmede fiender av egne barn som de systematisk utsetter for forbrytelser. Takket være den nye demoniske ekteskapsloven lever vi nå i et samfunn som blir mer og mer nazistisk, og til forveksling likt Stalins og Maos morderiske regimer.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.