DEBATT

DEBATT: USA-valg 2016

Hva har skjedd, Amerika?

Dette nederlaget er annerledes, skremmende og nesten som en dårlig drøm.

SKUFFELSEN: Nederlaget begynner å gå opp for de tilstedeværende under Hillary Clintons valgvake i New York natt til i går norsk tid. Foto: ANGELA WEISS / AFP / NTB Scanpix
SKUFFELSEN: Nederlaget begynner å gå opp for de tilstedeværende under Hillary Clintons valgvake i New York natt til i går norsk tid. Foto: ANGELA WEISS / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Jeg kom tilbake fra en tv-opptreden etter valgnederlaget til et tomt hotellrom. Tomt, men merkelig nok sto tv-en på. Trumps seierstale var i gang.

De tårene jeg forsøkte å holde inne i løpet av natta rant og rant. Jeg klarte ikke å se eller høre mer. Jeg gråter altså ikke for politikken, men dette nederlaget er annerledes, skremmende og nesten som en dårlig drøm.

Hva har skjedd, Amerika? Ærlig talt, hvordan kan du tro at Donald Trump er den beste presidenten for oss? Har ikke dere hørt hva han har sagt … eller er det jeg som er så forskjellig fra dere? En mur på grensa som Mexico skal betale for? Et forbud mot muslimer? Kjærlighet til Putin? Ingen tror på klimaendringer? Kvinner må bli straffet om de tar abort?

Jeg er redd. Ser dere ikke det samme som meg?

Hillary Rodham Clinton, den beste presidentkandidaten noensinne, taper for en opportunistisk, populistisk, nasjonalistisk Twitter-forelsket mann. Men CHANGE, det blir det! ESTABLISHMENT, ok, men når ble det bevist at de som IKKE har erfaring er overlegne politisk? Er ikke det å ha milliarder på bok (påstand), villaer og hoteller i ulike delstater det ekte establishment?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer