Anmeldelse: Wilco - «Cruel Country»

Hva har skjedd her?

Wilco har spilt inn et dobbeltalbum med 21 countrylåter!

TIL OSLO: Wilco slår til med et dobbeltalbum, «Cruel Country», og lørdag 11. juni headliner de Loaded-festivalen i Oslo. Låtskriver Jeff Tweedy i front.
TIL OSLO: Wilco slår til med et dobbeltalbum, «Cruel Country», og lørdag 11. juni headliner de Loaded-festivalen i Oslo. Låtskriver Jeff Tweedy i front. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Musikken til Wilco har riktignok alltid hatt elementer av country i seg, men bandet har motsatt seg merkelappen. La det ikke være noen tvil om at bandets 12. studioalbum er country, sjøl om det kan diskuteres hvor country det er!

Ikke bare spiller de musikken, de omfavner sjangeren og formelig kjæler med den. «Cruel Country» er et album om Amerika på sitt beste og mest grusomme. Eller som Jeff Tweedy synger i tittellåten: «I love my country / stupid and cruel / red, white and blue». Men er 21 låter - på bandets første dobbeltalbum siden 1996 - overdose? Svar kommer.

Alternativ country

Wilco har alltid gått sine egne veier. Etter de to første albumene, country- og countryrockpregete «A.M.». (1995) og doble «Being There» (1996), har bandet først og fremst vært alternativt. De er selve definisjonen på alternativ country, eller No Depression, som sjangeren ble kalt i noen år - etter en sang av The Carter Family, som også var tittelen på debutalbumet til Tweedys forrige band Uncle Tupelo - før man fant ut at man like godt kan kalle det americana. On nå er ringen sluttet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer