Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

hva har skjedd med nathalie?

«Ny og sexy stil», sto det i VG. Det var klart vi måtte dra til Bergen.

HUN HADDE spasert fra leiligheten i Sandviken i Bergen og kommet feiende inn døra på Dickens. Hun hadde ristet regndråper av paraplyen sin, kikket til høyre og til venstre og satt seg ned ved et av vindusbordene med utsikt utover Torgalmenningen. Hun hadde skrudd av iPoden sin og lagt den på bordet foran seg ved siden av mobiltelefonen.

Og så hadde hun smilt. Og så hadde hun sagt:

-  Det er bare juks, altså.

-  Håret mitt er naturlig. Men de brune øynene, de er jo egentlig blå. Det er linser.

NATHALIE NORDNES, musikkhåpet fra Åsane, det 17 år gamle naturtalentet som kom dansende inn på scenen under Spellemannprisen i 2002 og sang duett med Sondre Lerche, har blitt tre år eldre. Hun har gjort seg ferdig med videregående. Hun har gitt ut sitt første album, det solgte 25 000, noe som slett ikke er verst. Nå er hun klar med sitt andre - også det produsert av bergensduoen HP Gundersen og Kato Ådland. Det heter «Join Me In The Park» og du skal se det går bra med henne denne gangen også. Singelen «Boys And Cars» har allerede surret på radio i noen uker nå. Og videoen, den vågale videoen, den kan nok få fart på salget.

Nathalie som åler seg på et piano. Hun har stiletthæler og kjole. Hun har en motorsag.

-  Jeg synes den er blitt fin, jeg! Tøff. Jeg liker å forandre meg litt. Men det er litt rart også, å se seg selv i en sånn setting. Det er jo det.

-  Hva vil du si er den største forskjellen på Nathalie Nordnes for tre år siden og nå?

-  Jeg føler meg jo eldre, jeg gjør jo det. Jeg føler at jeg har utviklet meg, at jeg har modnet litt. Og så ...

-  Og så?

-  Man gjør seg jo litt ferdig med ting man gjør, og så går man videre. Jeg tror du også kan høre det på plata. At jeg har blitt eldre. Jeg tror du kan høre at jeg har gått videre.

DET VAR EN TID det ikke gikk så bra med Nathalie. Det var etter det første albumet. Hun bestemte seg for et friår etter videregående.

-  Da sommeren var over bestemte jeg meg for å gjøre fint lite, bortsett fra å skrive låter. Men etter hvert ble det litt kjedelig.

-  Å?

-  Jeg er ikke så flink til å lage dager for meg selv, hvis ikke jeg har noe fast og konkret jeg skal gjøre. Så dagene forsvant liksom bare i ... tull. Jeg begynte rett og slett å sove en del.

Hun må le litt når hun tenker på det.

-  Det ble mye soving.

Redningen ble Universitetet i Bergen.

-  Jeg studerte spansk der i høst, og det kommer jeg kanskje til å fortsette med seinere. Det er mulig jeg begynner på en bachelorgrad til høsten. Det er jo ofte sånn at jo mer man har å gjøre, jo mer får man gjort.

EN AV LÅTENE på den nye plata heter «Tour De France» og handler om en ferie Nathalie hadde sammen med en venninne i Frankrike i fjor.

-  Vi var backpackere, sier Nathalie.

-  Vi tok tog og bodde hos noen venninner vi kjente litt vagt. Vi besøkte veldig mange byer på kort tid. Men det ble jo veldig billig ... og veldig spennende.

-  Hva var det som skjedde?

-  Skjedde og skjedde. Jeg synger egentlig bare om turen på en måte. Og om franske gutter, hehe. Og så kan man jo bare trekke fra litt og kanskje legge til litt. Jeg er litt fri sånn sett, i forhold til hva som er sant og ikke.

-  Hvordan er de franske guttene?

-  De er ganske lave. Og så har de ganske spisse neser.

-  Ja?

-  Ja. Det var vel det jeg ville si.

EN ANNEN låt på plata handler om en tur i parken. Og så har du jo singelen, «Boys And Cars». Som handler, ja, litt om gutter og biler, og som ifølge Nathalie fungerer optimalt hvis man selv er ute og kjører bil. Det perfekte, mener hun, er å kjøre litt i overkant av 80 kilometer i timen.

Hun har testet det flere ganger selv.

-  Når du kjører bil og hører på musikk, får du en helt spesiell stemning. Jeg hadde bare lyst til å lage en sånn låt, som passer til den stemningen. Så er det jo kjekt, da, hvis folk synes at jeg har fått det til, sier hun, og begynner å snakke om noen av de andre låtene på plata, om at noen av dem er ganske personlige.

-  Jeg har hentet mer fra mitt eget liv denne gangen, sier hun.

-  På hvilken måte?

-  På den forrige plata skrev jeg veldig mye om jenter som havnet i litt funny situasjoner. Jeg syntes det var artig å være morsom på en smart måte. Nå skriver jeg mer om ting jeg opplever i livet mitt. Og når jeg skriver om ting som har skjedd, merker jeg at jeg blir mer glad i låtene mine.

Hun tenker seg litt om.

-  Det å være personlig i tekstene sine er jo en kunst. Man må holde seg på den riktige siden av grensen, sånn at også andre kan få et nært forhold til det uten at det blir utleverende på en feil måte.

DET VAR nok det hun hadde sagt om å gå videre. At hun hadde blitt eldre og gått videre. For hva var det hun egentlig hadde ment? Hadde hun bare snakket om musikken? Eller lå det noe annet der? Vi visste jo at det var over, det med Sondre Lerche, at han for tida seilte sin egen sjø. Vi visste også at hun hadde flyttet inn i ny leilighet i Sandviken, men at det ville hun heller ikke snakke så mye om, for privatlivet er jo privat, som hun hadde sagt.

Det var altså likevel et par ting vi lurte på.

-  Bor du alene der oppe i Sandviken?

-  Det vil jeg helst ikke snakke så mye om.

-  Men du har kjæreste?

-  Ja, det har jeg. Men det har jeg heller ikke tenkt å si så mye om.

Det blir stille rundt bordet på Dickens. Det er vel nå man skal ta seg en tur på do.

-  Av og til er det bedre å angre på noe man ikke har sagt enn noe man har sagt, sier Nathalie.

Telefonen ringer. Hun tar den ikke.

-  Jeg prøver bare å passe litt på meg selv.

-  HVOR GODT forberedt er du på et liv som popstjerne?

-  Jeg er ganske trygg på det utgangspunktet jeg har denne gangen, at jeg er klar for ganske mye. Men jeg blir irritert hvis jeg leser usannheter om meg selv. Det er jo ofte lettere å henge seg opp i det enn alt det positive som skrives.

-  Hva er det som sårer deg?

-  Det var en gang en som skrev noe, jeg husker ikke lenger hvor det sto, men vedkommende var tydeligvis mer opptatt av platecoveret enn av musikken min. Han skrev at jeg hadde latt meg lure, at det var veldig mange ulver der ute som prøvde å gjøre meg til noe jeg ikke var. Og det var så grådig langt fra sannheten. Jeg husker jeg ble veldig sjokkert da jeg leste det.

-  Oppfattes du annerledes enn hva du ønsker å framstå som?

-  Stort sett synes jeg det er et veldig greit bilde som kommer fram av meg i intervjuer. Men det har nok hendt at jeg har hatt litt angst for å bli misoppfattet. Men jeg slapper litt mer av nå enn før.

Hun smiler.

-  Jeg blir jo eldre.

Albumet «Join Me In The Park» er i butikken mandag. Nathalie opptrer under Spellemannprisen i Oslo Spektrum 26. februar.

HVA GJØR DU PÅ FRITIDA? - Det blir mye kino, gå ut litt, på kafé. Og så har jeg jo fått meg ny leilighet. Det er utrolig kjekt å invitere folk hjem, lage mat, og ... bare være inne.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media