Anmeldelse: Norah Jones - «Begin Again»

Hva har skjedd, Norah Jones?

Går nye veier på sitt sjuende soloalbum.

UTFORDRER: Norah Jones' første album på tre år er en samling singler og unnspilte spor som viser henne fra en mer eksperimentell side. Foto: Clay Patrick McBride
UTFORDRER: Norah Jones' første album på tre år er en samling singler og unnspilte spor som viser henne fra en mer eksperimentell side. Foto: Clay Patrick McBride Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Med «fattige» sju spor som klokker inn på 29 minutter er «Begin Again» nærmest som et minialbum å regne.

Hva har skjedd med artisten med ni Grammy-priser og over 50 millioner solgte plater? Tre år gamle «Day Breaks» var 49 minutter med musikk. «Foreverly», det ikke veldig vellykte duettalbumet med Billie Joe Armstrong fra Green Day (2013), der de tolket The Everly Brothers-albumet «Songs Our Daddy Taught Us» , klikket inn på 46 minutter.

Uten å bli altfor opphengt i lengden, snakker vi om en god, gammeldags låttørke her?

Variert

«Begin Again» er et meget variert - og ujevnt - album. Det føles også ganske tungt å fordøye - for eksempel sammenliknet med crooneralbumet «Day Breaks». Det trenger tid.

Det første kan nok blant annet forklares med at det er tre produsenter inne i bildet. Ved siden av henne sjøl dreier det seg om Thomas Bartlett (to) og Wilcos Jeff Tweedy (to). De har også deltatt på låtskriversiden på «sine» låter.

Dessuten er «Begin Again» et album som består av singler og uutgitte låter hun har spilt inn for Blue Note-labelen som - kanskje i utgangspunktet - ikke var ment for et album. Hun ville prøve ut nye ting - og rapporterer at hun koste seg med det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer