Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Hva i all verden gjør hun på lista?

Trine Grung mener det er latterlig at Tone Damli er nominert som årets blogger.

KRITISK: Blogger Trine Grung reagerer på at ikke toppbloggere som Caroline Berg Eriksen ikke er nominert til Norges første Blog Awards. Foto: Mette Møller / Dagbladet
KRITISK: Blogger Trine Grung reagerer på at ikke toppbloggere som Caroline Berg Eriksen ikke er nominert til Norges første Blog Awards. Foto: Mette Møller / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I kveld deler motemagasinet Vixen ut Blog Awards for første gang. Bloggere i ti kategorier kjemper om titler som «årets kjendisblogger», «årets blogger» og «årets moteblogg».

Nominasjonene er basert på publikumsstemmer og vurderinger fra Blog Awards-juryen, og blant de nominerte er bloggere som Camilla Phil, jentene fra «Oslo Girls», og kjendisbloggere som Aylar Lie og Tone Damli.

Landets mest leste bloggere er imidlertid utelatt fra det gode selskap: Caroline Berg Eriksen, bedre kjent som «Fotballfrue», troner øverst på blogglisten.no med over 55 000 daglig besøkende.

Julia Nyland Ørsahl overtok førsteplassen på blogg.no etter Norges mest leste blogger, Emilie «Voe» Nereng.

Ingen av dem er nominert til Blog Awards. Det får blogger og tidligere programleder, Trine Grung, til å se rødt.

- Nesten sluttet å blogge - Jeg vil stille spørsmål ved hvilken kompetanse de som har nominert kandidatene besitter. Jeg syns de har bomma veldig. Vixen er mest opptatt av å promotere seg selv. Det er ingen kvalitets- eller voksenbloggere på nominasjonslista. Det er latterlig. Hele nominasjonen virker slurvete, sier Grung.

NOMINERT: Tone Damli Aaberge er nominert til prisen for årets kjendisblogger til tross for at det kan gå måneder mellom hver gang hun oppdaterer bloggen sin. Foto: Dagbladet
NOMINERT: Tone Damli Aaberge er nominert til prisen for årets kjendisblogger til tross for at det kan gå måneder mellom hver gang hun oppdaterer bloggen sin. Foto: Dagbladet Vis mer

Hun etterlyser nominerte blogger med «gode skriveferdigheter og bildebruk». I tillegg forstår ikke Grung hvorfor Tone Damli er blant de nominerte.

- Tone Damli har ikke oppdatert bloggen sin på et halvt år. Hun har nærmest sluttet å blogge. Hva i all verden gjør hun på den lista? Jeg syns det hele blir rart, sier en provosert Grung.

Caroline Berg Eriksen er også nysgjerrig på juryens kvalifikasjoner.

- Nominert eller ei, bloggen min lever videre uten en slik nominasjon. Men jeg skulle likevel likt å vite hvilke kriterier de legger til grunn for disse nominasjonene, og hvilke kompetanse har egentlig de som har utviklet disse kriteriene? undrer Berg Eriksen.

Sjeldne oppdateringer - Det viktigste for meg er uansett at folk liker min blogg, ikke at den blir nominert til en pris. Min blogg er likevel Norges mest leste - uten tvil. Jeg er opptatt av å nå folket, og de når jeg, åpenbart, sier Berg Eriksen.

Toppblogger Julia Nyland Ørsahl, tror hun skriver for bredt til å bli nominert til Blog Awards.

IKKE NOMINERT: «Forballfrue» Caroline Berg Eriksen driver en av landets mest populære blogger, men kan se langt etter en nominasjon til Vixen Blog Awards i kveld. Foto: Jørn H. Moen
IKKE NOMINERT: «Forballfrue» Caroline Berg Eriksen driver en av landets mest populære blogger, men kan se langt etter en nominasjon til Vixen Blog Awards i kveld. Foto: Jørn H. Moen Vis mer

- Jeg har ikke tenkt så mye over det, men jeg føler at det først og fremst er nisjebloggere som har blitt nominert. Jeg skriver jo litt om alt, sier Ørsahl. Artist Tone Damli Aaberge uttalte seinest for to uker siden at hun vurderer å legge ned bloggen sin.

For faste lesere av popsangerens blogg har det derfor vært langt mellom innleggene. 31. januar la Damli ut et innlegg om at hun skulle selge leiligheten sin, da var det over en måned siden forrige gang hun oppdaterte bloggen.

- For bred - Hva gjør Tone Damli til en bedre kjendisblogger enn for eksempel Anine Stang og Marion Ravn som oppdaterer bloggene sine mye oftere?

- Juryen har vurdert hver enkelt nominasjon. Selv om ikke Tone har vært så aktiv den siste tiden, har hun pleid å invitere leserne inn i sitt univers. I sommer var hun veldig aktiv, da fikk hun også flest nominasjoner, sier Marianne Jemtegård, redaktør i Vixen.

- Har det med å gjøre at hun er så kjent?

- Ja, det kan man jo spørre seg om.

- «Fotballfrue» Caroline Berg Eriksen, topper lista over landets mest leste bloggere. Hvorfor er ikke hun blant finalistene?

- Der har vi gått etter flere kriterier. Personlig synes jeg hun har en for bred blogg til å passe inn i kategoriene. Det er veldig mange bloggere der ute som skriver om klær, men bloggen er ikke nødvendigvis en moteblogg av den grunn. Og selv om bloggen er godt besøkt, betyr ikke det at det er en god moteblogg, sier Jemtegård, og påpeker at en av landets mest profilerte motebloggere, Ulrikke Lund, er blant finalistene.

Tone Damli Aaberge svarte ikke på Dagbladets henvendelser i går.

- Tone gjør ikke noe presse for øyeblikket, sier manager David Eriksen til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!