OPERAFANTOMER: Hege Schøyen og Øivind Blunck går til Operaen - og får profesjonell hjelp av operasangerne Thor Inge Falch og Eli Kristin Hanssveen. Foto: Anders Grønneberg
OPERAFANTOMER: Hege Schøyen og Øivind Blunck går til Operaen - og får profesjonell hjelp av operasangerne Thor Inge Falch og Eli Kristin Hanssveen. Foto: Anders GrønnebergVis mer

Hva i alle dager gjør Hege Schøyen og Øivind Blunck i Operaen?

Svaret får vi ikke før neste måned.

Hege Schøyen (57) og Øivind Blunck (64) er som et gammelt ektepar.

Vi har sett dem sammen på utallige scener i en mannsalder snart.

Den 15. april får vi se dem igjen, men ikke på en hvilken som helst scene - men i selveste Operaen.

En skål med godsaker - Vi har begge stor respekt for opera, og vi kommer til hit med en godteriskål.

Det sier Hege Schøyen om forestillingen «Hege og Øivind går til Operaen».

Hun viser til repertoaret som omfatter klassikere «La Traviata», «Rusalka», «Tryllefløyten», «Don Juan» og «Rigoletto», m.fl. Produsent Tor Fagerland beskriver forestillingen som en slags operette med sang og dialog.

Musikalsk parringslek - Det er en musikalsk parringslek mellom Hege og Øivind, og med disse to ikonene blir det underholdning på høyt nivå, lover Tor Fagerland, som har vært knyttet til Operaen siden 60-tallet, både som sanger og produsent.

Hege Schøyen har en musikalsk utdannelse, mens Øivind Blunck er en røver i faget.

For 60 år siden sjarmerte Blunck-ern, som fire-fem-åring, husmødre med sang og spillopper i nabolaget. De to har begge et langt musikalsk liv som nå blir brettet ut på Operaen.

- Våre musikalske liv Mens musikken består av kjente klassikere, framført på originalspråket av fem strykere og en pianist, er det Knut Nærum som har skrevet teksten i stykket.

- Det er vel en slags libretto.

- Vi møtte Knut flere ganger og fortalte om vårt musikalske liv helt fra barndommen av, forteller Øivind Blunck og Hege Schøyen.

Kjærlighet til opera Siden ingen av dem når opp til den høye C, får de hjelp av to håndplukkete operafantomer, Thor Inge Falch og Eli Kristin Hanssveen.

- Thor Inge og Eli Kristin er fantastiske.

- De er også våre sangpedagoger, og tar de største musikalske utfordringene. Begge er utrolig allsidige. Forestilling viser vår kjærlighet til opera, sier Schøyen og Blunck.

Eli Kristin Hanssveen ble rikskjendis over natta da hun i fjor var med på NRKs «Stjernekamp».

Utenfor komfortsonen - Det morsomste med forestillingen er at grensene utviskes. Hege og Øyvind utfordres musikalsk - og Thor Inge og jeg inntar en humoristisk rolle.

- En slags «Livet begynner der komfortsonen slutter»-forestilling, kanskje? sier Hanssveen.

Da Knut Nærum ble spurt om å skrive noe slikt, syntes han det var for rart til å takke nei til. Han er langt over gjennomsnittlig interessert i i operasjangeren, og er blitt godt kjent med det musikalske livet til de han omtaler som to av landets beste komikere.

Gjør ikke narr av opera - Det er et show med arier der Hege og Øivind to dramatiserer sine liv fra barndom og fram til i dag - uten å gjøre narr av opera, sier Nærum, som omtaler musikken i stykket som «Operaens Greatest Hits».

Nærum trekker også fram Thor Inge Falch og Eli Kristin Hanssveen, som spiller motsetningen til Schøyen og Blunck.

- De er utmerkede skuespillere og behersker også det komiske håndverket, sier Nærum.

GAMMELT EKTEPAR: Hege Schøyen og Øivind Blunck har hengt sammen en mannsalder, og er som et gammelt ektepar å regne, Her fra nummeret «Nå er det gjort» fra 1992. Foto: Jan Greve, NTB/Scanpix
GAMMELT EKTEPAR: Hege Schøyen og Øivind Blunck har hengt sammen en mannsalder, og er som et gammelt ektepar å regne, Her fra nummeret «Nå er det gjort» fra 1992. Foto: Jan Greve, NTB/Scanpix Vis mer