Hva kan og må gjøres?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KLIMAKRISEN: I Dagbladet 26. februar tok jeg opp den kortsiktige tilnærmingen i Brox’ bok Klimakrisen: Hva kan vi gjøre?.

I Dagbladet 10. mars svarer Brox på kritikken. Den kortsiktighet Brox legger for dagen og som han for eksempel mener utelukker høyhastighetstog som et fornuftig klimatiltak, er bare én side av en mer grunnleggende populisme som blir enda tydeligere i hans siste innlegg. Brox kan ikke se for seg andre tiltak enn slike som ikke medfører ubehagelige omstillinger, enn si ofre. Dessuten må tiltakene være «realistiske» og umiddelbart spiselige for våre politikere. Brox mener da at han forvalter denne politiske realisme mens undertegnede (og mange naturvernere) presser fram «modige», men urealistiske tiltak.

Dette blir en slags klima- og miljøpolitisk snillisme som dessverre ikke kan føre fram. I tillegg til de mange fornuftige tiltak Brox presenterer og som jeg er helt enig i, trenger vi et større grep. Og nettopp fordi politikere normalt bare vil gå inn for tiltak som gir uttelling ved neste valg. Men vi lever knapt i normale tider midt i en økonomisk krise og med klimakrisa truende i horisonten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer