Hva kan vi forvente av spillkjempen?

«Guitar Hero IV» og «Call of Duty 5» på vei.

(Dagbladet.no): På søndag ble det kjent at de store spillselskapene Activision og Vivendi - eier av blant annet Blizzard og Sierra - slår seg sammen til kjempeselskapet Activision Blizzard.

Dermed forbigås Electronic Arts som verdens største spillselskap. Men hva kan vi forvente oss av den nye kjempen?

Etter at nyheten ble kjent er det blitt klart at ting fortsetter mer eller mindre som før. «Warcraft» og «Starcraft»-skaper Blizzard har på sine hjemmesider skrevet at de fortsetter i samme tempo som før, uanfektet av sammenslåingen.

Ifølge Gamesindustry.biz vil også Activisions velkjente spillserier fortsette som før.

På et fakta-ark på Activision Blizzards nye hjemmesider er det klart at populære spillserier fortsetter inn i fremtiden - «Call of Duty 5» og «Guitar Hero IV» nevnes i klartekst.

Også et nytt Tony Hawk-spill omtales, i tillegg til James Bond (som Activision har overtatt fra EA), en ny Marvel-tittel og en introduksjon til racing-sjangeren med Bizarre, «Project Gotham Racing»-skaperen som tildligere forlot Microsoft.

Utover den infoen nevnes det ikke noe om plattformer eller lanseringsdatoer - men i god, gammel Activision-tradisjon kommer sannsynligvis spillene på flest mulig konsoller.

«GUITAR HERO» Tredje spill i serien er nylig sluppet, og allerede nå snakkes det om en fjerdeutgave. Foto: ACTIVISION
«GUITAR HERO» Tredje spill i serien er nylig sluppet, og allerede nå snakkes det om en fjerdeutgave. Foto: ACTIVISION Vis mer