- Hva klinte DU til på åttitallet?

Nå kommer samleplata. McMusic svarer deg nå!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Mandag slipper McMusic sin kanskje mest nisjepregede samler noensinne.

Til «Klinelåter fra åttitallet» har SonyBMGs Thomas Ingebrigtsen samlet sammen de mest klissete, turkise og skaisofaflekkede låtene noensinne, blant annet Cutting Crews «(I Just) Died in Your Arms Tonight», «Against All Odds (Take a look at me)» av Phil Collins og «The Power of Love» med Jennifer Rush.

- Greia er at det er endel mennesker som er fryktelig opptatt av åttitallsmusikk. Hvis man husker tilbake til åttitallet er det klininga man husker best. Balladene var så utpregede, de var så ballade-aktige de kunne bli. Mange av åttitallsklinelåtene er dessuten utrolig fine - og nå har det gått såpass lang tid at det går an å høre på dem igjen, sier Ingebrigtsen til Dagbladet.no.

Det første han gjorde da han fikk jobben med å sette sammen klinesamleren var å konsultere med en kompis. De startet med de låtene de husket og spurte deretter seksti andre mennesker om hvilke låter DE klinte til på åttitallet.

- Vi endte med seksti låter som mer eller mindre gikk igjen hos hele gjengen. Det som var fryktelig morsomt var at det dukket opp utrolig mye rart som folk klinte til. Man ser det jo på alle åtitallsquizene der ute, det er klinelåtene folk har best forhold til. Det ble ganske mye fliring gjennom prosessen, mange dårlige gamle minner kan du si, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer