- Hva klinte DU til på åttitallet?

Nå kommer samleplata. McMusic svarer deg nå!

(Dagbladet.no): Mandag slipper McMusic sin kanskje mest nisjepregede samler noensinne.

Til «Klinelåter fra åttitallet» har SonyBMGs Thomas Ingebrigtsen samlet sammen de mest klissete, turkise og skaisofaflekkede låtene noensinne, blant annet Cutting Crews «(I Just) Died in Your Arms Tonight», «Against All Odds (Take a look at me)» av Phil Collins og «The Power of Love» med Jennifer Rush.

- Greia er at det er endel mennesker som er fryktelig opptatt av åttitallsmusikk. Hvis man husker tilbake til åttitallet er det klininga man husker best. Balladene var så utpregede, de var så ballade-aktige de kunne bli. Mange av åttitallsklinelåtene er dessuten utrolig fine - og nå har det gått såpass lang tid at det går an å høre på dem igjen, sier Ingebrigtsen til Dagbladet.no.

Det første han gjorde da han fikk jobben med å sette sammen klinesamleren var å konsultere med en kompis. De startet med de låtene de husket og spurte deretter seksti andre mennesker om hvilke låter DE klinte til på åttitallet.

- Vi endte med seksti låter som mer eller mindre gikk igjen hos hele gjengen. Det som var fryktelig morsomt var at det dukket opp utrolig mye rart som folk klinte til. Man ser det jo på alle åtitallsquizene der ute, det er klinelåtene folk har best forhold til. Det ble ganske mye fliring gjennom prosessen, mange dårlige gamle minner kan du si, sier han.

Lurer du på hva nordmenn klinte til på åttitallet? Hvilken låt som fremkalte mest klinefliring eller hvilke låter som ble utelatt?

KLINEKAR: På åttitallet var det en del mennesker som klinte til Michael Boltons «How Am I Supposed to Live Without You». Dette bildet er riktignok tatt i 1995. Foto: Scanpix
KLINEKAR: På åttitallet var det en del mennesker som klinte til Michael Boltons «How Am I Supposed to Live Without You». Dette bildet er riktignok tatt i 1995. Foto: Scanpix Vis mer