Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Debatt: Valg 2019

Hva koster ordførerkjedet?

Lønnen til varaordføreren er astronomisk høy til en varaordfører å være. Hun tjener mye mer enn stortingsrepresentanter, byrådslederen i Bergen, og like mye som statsrådene.

IKKE PRØV DERE: Jeg tror ikke varaordfører Jenny Følling eller ordføreren skal prøve seg på å legge ned en eneste skole, eller sykehjem med begrunnelse om at økonomien er dårlig når de selv ruller seg i skattekroner, skriver innsenderen. Følling (bildet), har vært fylkesordfører i Sogn og Fjordane de fire siste åra. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
IKKE PRØV DERE: Jeg tror ikke varaordfører Jenny Følling eller ordføreren skal prøve seg på å legge ned en eneste skole, eller sykehjem med begrunnelse om at økonomien er dårlig når de selv ruller seg i skattekroner, skriver innsenderen. Følling (bildet), har vært fylkesordfører i Sogn og Fjordane de fire siste åra. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Meninger

Da Ap i Sunnfjord bare ville tilby Jenny Følling (Sp) halv stilling som varaordfører, snudde Sp seg mot Høyre. Etter et oppgjør på kammerset sikret Høyre Sp-dronningen hel stilling som varaordfører med en årslønn på 1,3 millioner kroner.

Med denne revestreken sørget Jenny for å skrive seg selv inn i historiebøkene som Norges best betalte varaordfører!

Jeg vet ikke helt hva jeg skal si til dette. Lønnen til varaordføreren er astronomisk høy til en varaordfører å være. Hun tjener mye mer enn stortingsrepresentanter, byrådslederen i Bergen, og like mye som statsrådene.

Det er helt hårreisende at politikere bare kan sitte å bevilge seg selv millionlønninger på denne måten. Det skaper dyp politikerforakt.

Det at Sp vil at varaordføreren skal være en 100 prosent stilling er for så vidt greit for min del, men avlønningen er helt avsindig. Jeg synes de ansvarlige i Sunnfjord skal ta seg et dypt magedrag, og revurdere lønnsnivået for de kommunale politikerne. Det rimer ikke at både ordfører og varaordfører skal ha millionlønn i Sunnfjord kommune. Dette er skandaløst dårlig bruk av befolkningens skattekroner.

Jeg tror ikke Jenny eller ordføreren skal prøve seg på å legge ned en eneste skole, eller sykehjem med begrunnelse om at økonomien er dårlig når de selv ruller seg i skattekroner. Det er aldri for seint å snu, og hvis lokalpolitikerne i Sunnfjord har fornuften noenlunde i behold, så gjør de noe med lønningene sine, for dette er ikke greit!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media