ENKEN: Priscilla Presley, som giftet seg med Elvis i 1967, er en av de mange som blir intervjuet i serien "The Searcher". Her er hun under presentasjonen av serien i Austin, Texas, i mars i år. Foto: NTB Scanpix
ENKEN: Priscilla Presley, som giftet seg med Elvis i 1967, er en av de mange som blir intervjuet i serien "The Searcher". Her er hun under presentasjonen av serien i Austin, Texas, i mars i år. Foto: NTB ScanpixVis mer

Hva lette Elvis Presley etter?

Wandrups utvalgte: Ny TV-serie forsøker å gå i dybden.

CD-BOKS/TV-FILM: Mange filmer og TV-serier har vært lagd om Elvis Presley, med forskjellig vinkling. Nå har HBO produsert en to episoders biografi med tittelen «Elvis Presley The Searcher». Som det står innledningsvis i den fyldige booklet’en som følger CD-boksen, kan ordet «searcher» ha to betydninger.

SOUNDTRACK: En tre CD'ers boks utgjør soundtracket til den nye TV-serien.
SOUNDTRACK: En tre CD'ers boks utgjør soundtracket til den nye TV-serien. Vis mer

For det første betyr det mennesker som leter etter noe som er mistet. For det andre er en «searcher» en som forsøker å finne «en sannhet eller løsningen på et problem». Elvis hadde en drivkraft som var sterkere enn trangen til materielle goder.

Det Elvis lette etter, gikk trolig også dypere enn barnetro og familielykke. Svaret på spørsmålet om hva han søkte, ligger i evnen til å uttrykke seg gjennom musikk. Ved å leve seg inn i et fantastisk antall sanger skapte han seg selv - igjen og igjen. Soundtracket til filmene rommer alt mulig, rock’n roll, pop, gospel, blues; Elvis tilførte enhver sjanger noe udefinerbart som bare var ham.

Tom Petty, Bruce Springsteen, Emmylou Harris, Robbie Robertson og flere andre snakker om Elvis. På soundtracket fins sjeldne opptak og originalene bak kjente låtrer. Dessuten et innslag med Gladys Presley, sangerens mor, som synger «Home, Sweet Home». Det er sensasjonelt, og offentliggjøres for første gang.