Hva lette Elvis Presley etter?

Wandrups utvalgte: Ny TV-serie forsøker å gå i dybden.

ENKEN: Priscilla Presley, som giftet seg med Elvis i 1967, er en av de mange som blir intervjuet i serien "The Searcher". Her er hun under presentasjonen av serien i Austin, Texas, i mars i år. Foto: NTB Scanpix
ENKEN: Priscilla Presley, som giftet seg med Elvis i 1967, er en av de mange som blir intervjuet i serien "The Searcher". Her er hun under presentasjonen av serien i Austin, Texas, i mars i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

CD-BOKS/TV-FILM: Mange filmer og TV-serier har vært lagd om Elvis Presley, med forskjellig vinkling. Nå har HBO produsert en to episoders biografi med tittelen «Elvis Presley The Searcher». Som det står innledningsvis i den fyldige booklet’en som følger CD-boksen, kan ordet «searcher» ha to betydninger.

For det første betyr det mennesker som leter etter noe som er mistet. For det andre er en «searcher» en som forsøker å finne «en sannhet eller løsningen på et problem». Elvis hadde en drivkraft som var sterkere enn trangen til materielle goder.

Det Elvis lette etter, gikk trolig også dypere enn barnetro og familielykke. Svaret på spørsmålet om hva han søkte, ligger i evnen til å uttrykke seg gjennom musikk. Ved å leve seg inn i et fantastisk antall sanger skapte han seg selv - igjen og igjen. Soundtracket til filmene rommer alt mulig, rock’n roll, pop, gospel, blues; Elvis tilførte enhver sjanger noe udefinerbart som bare var ham.

Tom Petty, Bruce Springsteen, Emmylou Harris, Robbie Robertson og flere andre snakker om Elvis. På soundtracket fins sjeldne opptak og originalene bak kjente låtrer. Dessuten et innslag med Gladys Presley, sangerens mor, som synger «Home, Sweet Home». Det er sensasjonelt, og offentliggjøres for første gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer