NY PROGRAMLEDER-DUO: Ivar «Ravi» Johansen og Jannecke Weeden er TV3s nye programledere for antikvitetsprogrammet «Skjulte skatter».  Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NY PROGRAMLEDER-DUO: Ivar «Ravi» Johansen og Jannecke Weeden er TV3s nye programledere for antikvitetsprogrammet «Skjulte skatter». Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

- Hva man kan få ut av utstoppa dyr, tror jeg vil sjokkere mange

Ravi stiller de dumme spørsmålene.

- Jeg vil anbefale folk å snu rundt på vasene sine eller lete etter norske leker fra 50-tallet. Det er potensielle gullgruver, forteller programleder Jannecke Weeden.

Sammen med artist og programlederkollega Ivar «Ravi» Johansen, skal hun til våren lede TV 3s antikksatsing «Skjulte skatter». Programmet er inspirert av BBCs «Cash in the attic», som har gått i hele 18 sesonger.

- Da jeg så den britiske versjonen tenkte jeg «Å nei, ville dere ha en sånn gammel dame? Nå har jeg bikka 36 år, så plutselig blir jeg satt i den rollen», men jeg tror vi skal lage en litt kjappere og sprekere versjon enn den britiske. Vi må gjøre det på vår måte, sier Weeden.

Ned på jorda I programmet skal de to programlederne reise Norge rundt med hver sin antikvitetsekspert for å finne verdigjenstander i folks kjellere og loft.

Gjenstandene de finner vil bli auksjonert bort, og med pengene får deltagerne realisert en drøm.

- Det er et «hjelper deg»-program, men tatt litt ned på jorda. Det er ikke sånne voldsomme fortellinger der tre er kreftsyke, tre har hjerteinfarkt, og så får de dra til Hollywood etterpå. Det er realistiske drømmer og utfordringer, og det gjør at vi kan leke oss mer, forteller Ravi.

De er begge overrasket over hvor hyggelige og rause folk er rundt i Norge.

- Når nordmenn er trygge i sitt eget hjem er de mye mer inkluderende. Plutselig finner jeg en kjempestygg vase hjemme hos noen og kommenterer det, og det bryter isen, sier Jannecke og ler.

Utstoppa dyr Inntrykket er at folk flest har mange ting liggende hjemme som de ikke vet verdien av.

- Jeg dreiv å lette etter noe juggel i et skap inne på soverommet hos en deltager, som viste seg å dra inn masse penger. Det tror jeg ingen, inkludert meg selv, hadde trodd. Heldigvis har vi med oss to eksperter, Ellen Ørnes og Inge Solheim, som bidrar med kunnskapen. Vår rolle er egentlig å stille de dumme spørsmålene, sier Ravi, og legger til:

- Hva man kan få ut av utstoppa dyr av ymse kvalitet og utseende tror jeg vil sjokkere mange seere.

De to programlederne har allerede plukket opp mye antikvitetskunnskap på veien.

- Jeg har lært at Magnor glassverk signerer glassene sine, og om du finner en vase signert Willy Pedersen er det mye penger å hente. Jeg har begynt å snu rundt på tingene mine hjemme, forteller Jannecke.

Framover reiser de rundt til blant annet Trondheim, Sandnes, Telemarks-området og Toten, og de oppfordrer folk i hele Norge til å melde seg på.

- Vi håper at auksjonskulturen i Norge skal øke, og selv om vi ikke vet hva framtiden bringer, håper vi at programmet skal kunne gå over flere sesonger, sier Ravi.