<strong><b>FIKK DÅRLIGERE TILBUD:</strong></b> Hva blir det neste? Færre påleggssorter til frokosten? spør artikkelforfatteren. Foto: Carsten Flo / NTB Scanpix
FIKK DÅRLIGERE TILBUD: Hva blir det neste? Færre påleggssorter til frokosten? spør artikkelforfatteren. Foto: Carsten Flo / NTB Scanpix Vis mer

DEBATT

Hva med alle andre som blir rammet?

Nå ser det nå ut som om saken får en løsning for mors del. Men hva med alle de andre som er rammet?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Vår mor bor på sykehjem. Fram til for en tre ukers tid siden, hadde hun en dekoder fra Get, hvor hun fikk inn alle de kanalene hun ønsket, og betalte dette av egen lomme. Så en dag kom det en fyr fra Get, fiklet med uttaket i veggen, tok med seg dekoderen og sa at «nå slipper du å betale mer for å se på TV». Dette er ikke holdbart.

Det vi også reagerer på, er at det ikke kom noen som helst informasjon fra kommunen i forkant, ikke engang de ansatte på sykehjemmet visste noe. Det hadde jo ikke vært vanskelig å sende et brev til sykehjemmet, som de kunne kopiert og lagt ut på hvert enkelt rom?

Dagen etter at mors dekoder ble fjernet, oppsøkte vi Stavanger kommune, for å finne ut hva som faktisk hadde skjedd. Ingen kunne hjelpe oss. De hadde ikke hørt om det. Jeg vet ikke hvor mange telefoner som ble tatt av sentralbordet i kommunen, men ingen visste noenting.

Mors store lidenskaper når det gjelder TV, er fotball, håndball og (faktisk) snooker. Tilbudet hennes etter at dekoderen forsvant, er nærmest rasert. Vi som pårørende har sett at dette påvirker henne svært negativt. TV-kanalene er noe hun har hatt stor glede av, og når disse forsvant, sank også noe av livsgleden hennes. Tidligere hadde hun Eurosport og TV2 Premium, nå blir hun avspist med CNN, Al Jazzera og Disney-channel.

«Å skulle la alle beboere ha et individuelt tilbud, ville blitt svært kostbart. Vi ønsker heller ikke at betjeningen av dekoderne skal bli en belastning for de ansatte», sier du til Dagsavisen.

Hvorfor skulle det bli et problem for de ansatte nå, når det ikke har vært det tidligere?

Det er for oss pårørende viktig å understreke at dette ikke bare gjelder mor, men alle de som bor på Stavangers sykehjem og omsorgsboliger. Alle har de sine interesser og favorittprogrammer, og alle har betalt for disse selv når de ikke har ligget i grunnpakken til sykehjemmet.

Stavanger skal være en smartby. Samtidig gir kommunen beboerne på sykehjem og omsorgsboliger (og kanskje også kommunale leiligheter?) et dårligere tilbud enn de hadde tidligere.

Hva er begrunnelsen? At kommunen skal spare penger?

Hva blir det neste? Færre påleggssorter til frokosten?

Innskrenkninger av beboernes valgfrihet er i hvert fall ikke med på å øke livskvaliteten deres. Hvorfor ventet dere ikke med å innføre noe nytt og dårligere, til dere hadde et alternativ som er bedre enn det de eldre hadde?

Nå ser det nå ut som om saken for mors del, får en løsning. Men hva med alle de andre som er rammet av akkurat det samme, og som ikke er kommet fram i denne saken? Skal de bare godta at kommunen ikke bryr seg om hva de ønsker? Hvor er løsningen for dem, Olav Stredet?

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer