Hva med de som verver seg for Israel?

Vi er bekymret for Syria-farerne. Vi bør også være bekymret for de som drar til Israel.

OKKUPASJONER:  Både Israel og ISIL kriger i religionenes navn. I begge konfliktene gjelder det å få kontroll over andre land, skriver Håland. Bildet viser israelske soldater etter de har sprengt en tunnel i Gaza. Foto: Amir Cohen / Reuters / NTB Scanpix
OKKUPASJONER: Både Israel og ISIL kriger i religionenes navn. I begge konfliktene gjelder det å få kontroll over andre land, skriver Håland. Bildet viser israelske soldater etter de har sprengt en tunnel i Gaza. Foto: Amir Cohen / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag 14. november har Stavanger Aftenblad en stor artikkel om 60 frivillige kvinner og menn fra Norge, som i år har reist til Israel for å melde seg til tjeneste for det israelske forsvaret (IDF) via organisasjonen Sar-El .

Sar-El er en stiftelse som samarbeider nært med den israelske hæren og rekrutterer frivillige fra mange land. De rekrutterer ungdommer helt ned i 15-årsalderen. Mange av de norske frivillige tilhører bedehus og menigheter i Rogaland og Vest Agder.

Bakgrunnen for ønsket om å støtte den israelske hær, er kristen tro, uttaler en av de frivillige. Jeg mener at religion og krig ikke kan forenes. Respekt for alle mennesker er sentral i alle religioner.

Som kjent har Israel okkupert over 80 prosent av palestinsk område på Vestbredden. De har gått langt ut over grensene som ble satt av FN i 1947. Israel er en okkupasjonsmakt. Noe vi ofte hører fra israelske sympatisører er at Israel er omringet av fiender. Hvem er fienden her? Palestinerne som er totalt underlegne Israel når det gjelder militært utstyr?

Hvordan kan nordmenn som har en kristen tro, støtte en okkupasjonsmakt ved å bidra aktivt i hæren? En okkupasjonsmakt som vil ha full kontroll over områder som de ikke har rettigheter til. Den israelske hær dreper både voksne og barn på Vestbredden, de kontrollerer innførsel av blant annet matvarer, noe som innebærer at palestinerne lever på sultegrensen . Mange barn lider. Lite blir gjort for å stoppe Israel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer