Debatt: Byutvikling

Hva med fakta, Horntvedt?

Bra byutvikling handler om å ta befolkningen på alvor.

FÅR SVAR: Grete Horntvedt (H) Sfår svar fra Ap etter sitt innlegg om utnyttelsesgraden i boligpolitikken i Oslo. Foto: John Terje Pedersen
FÅR SVAR: Grete Horntvedt (H) Sfår svar fra Ap etter sitt innlegg om utnyttelsesgraden i boligpolitikken i Oslo. Foto: John Terje PedersenVis mer
Meninger

Grete Horntvedt fra Høyre fortsetter med skremselspropaganda i Dagbladet 10. mai. Det er sikkert fristende i et valgkampår, men det får da være grenser.

Da Høyre styrte, la de fram en kommuneplan med forhåndsdefinert utnyttelsesgrad som ikke tok hensyn til omgivelsene. Vår kommuneplan sier at hensyn til omgivelser skal vektlegges, at eksisterende nabolagsverdier skal være førende for utvikling og at utnyttelsesgrad ikke skal være forhåndsdefinert.

Bra byutvikling handler om å ta befolkingen på alvor. Derfor satser vi på bedre medvirkning. Medvirkningsprosessen til kommuneplanen var startskuddet og gjorde også at planen ble litt forsinket. Med fire ganger så mange innspill som i 2015 og en langt mer åpen prosess, var det definitivt verdt det.

Derfor mener jeg kritikken fra Høyre om at arealdelen ikke ble fremmet samtidig med samfunnsdelen er hul. Her kan Høyre vende blikket mot seg selv. Kommuneplanen partiet leverte bystyret i 2015 ble påbegynt i perioden 2007-2011. Altså gikk det også da mer enn én bystyreperiode uten at byen ble mørk og grusom av den grunn.

Vi står på at småhusplanen skal gjelde. Det er faktisk færre småhus i utviklingsområder i vår kommuneplan som ble vedtatt i år enn det var i Høyres plan fra 2015.

I byutviklingspolitikken er det stor enighet. En opptelling byråd Hanna Marcussen fikk gjennomført i 2018 viser at det er full enighet i 2/3 av byutviklingssakene i bystyret og at det er Rødt som er mest uenig med byrådspartiene. Så når Høyre framstiller det som om det er en avgrunn mellom vår byutviklingspolitikk og deres egen, er det ikke bare fordummende for debatten, det er også feil.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.