DEBATT

Hva med noe mindre skråsikkerhet, byråd Lippestad?

Tida er overmoden for ærlige analyser.

«SKJØNNMALER»: Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde skriver at de han møter «ikke kjenner seg igjen i skjønnmalingen byråd Geir Lippestad bedriver». Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
«SKJØNNMALER»: Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde skriver at de han møter «ikke kjenner seg igjen i skjønnmalingen byråd Geir Lippestad bedriver». Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Utfordringene knyttet til dagens hurtige demografiske endringer er åpenbar for de fleste, men ikke for byråd Geir Lippestad. Til tross for at EU og andre organisasjoner bruker mye tid på å bekjempe segregeringen som finner sted over hele Europa, velger byråden å angripe dem som påpeker denne bekymringsfulle utviklingen. Dette er forsåvidt ikke noe nytt, men det nye er at man forsøker å overbevise seg selv og andre om at utviklingen er positiv og at eventuelle negative tendenser skyldes den opprinnelige befolkningens manglende vilje til å inkludere dem som kommer til landet. Angrep er tydeligvis det beste forsvar.

Ikke vet jeg i hvilke miljøer Lippestad beveger seg, men de jeg møter kjenner seg ikke igjen skjønnmalingen Lippestad bedriver. Mange føler slike beskyldninger er en fornærmelse mot den toleransen nordmenn flest har vist de siste 40 årene. Den store majoriteten av nordmenn har på alle vis tatt vel imot de mange som har fått mulighet til å komme til landet vårt de siste årene. Samfunnet har sågar kollektivt tilrettelagt for kulturell og religiøs praksis som historisk har vært helt fremmed i vårt land.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer