AU DA: E.L. James fikk skarp kritikk for å ødelegge det engelske språket og spre negative holdninger til kvinner da hun stilte opp til en revolverrunde med spørsmål på Twitter. Foto: Dagbladet
AU DA: E.L. James fikk skarp kritikk for å ødelegge det engelske språket og spre negative holdninger til kvinner da hun stilte opp til en revolverrunde med spørsmål på Twitter. Foto: DagbladetVis mer

«Hva misliker du mest, sterke kvinner eller det engelske språket?»

«Fifty Shades»-forfatter E.L. James latterliggjort på Twitter.

(Dagbladet): «Fifty Shades of Grey»-forfatter E. L. James besvarte mandag Twitter-spørsmål på direkten.

Det kunne nok ha gått bedre for suksessforfatteren, for emneknaggen #AskELJames ble fullstendig kuppet av humorister og kranglevorne tvitrere verden over.

Søkkrik og i Twitter-trøbbel Revolverrunden med spørsmål kulminerte i kaos og harselas med James holdning til kvinner og det språklige nivået i bøkene hennes. 

«Hva misliker du mest, sterke og uavhengige kvinner eller det engelske språket?» og «Etter suksessen med «Grey», har du vurdert å gjenfortelle historien sett fra noen som faktisk kan skrive?» var blant Twitter-spørsmålene James fikk i fanget. 

James, som har tjente hundrevis av millioner kroner på «Fifty Shades»-bøkene, er nå ute med ny bok kalt «Grey».

Den gjenforteller historien om Anastasia Steele og Christian Grey, men denne gang sett gjennom den eksentriske milliardæren Greys øyne. Dagbladets anmelder trillet boka til to på terningen.

Ikke første som trår feil Spørsmålsrunden var i regi av det britiske hovedkvarter til Twitter, og forfatteren fikk først spørsmål av den seriøse sorten, om historien bak «Fifty Shades of Grey» og mulige nye bøker signert henne.

Men i likhet med så mange før seg, fikk James snart erfare at runder med spørsmål og svar på direkten på sosiale medier er en farlig øvelse.

Artisten Robin Thicke, politiet i New York og McDonald's har alle tråkket grundig i baret under lignende Twitter-runder. Det som skulle være en hyggelig promoteringsrunde endte i nærmest uendelig harselas for dem, slik det også gikk for E. L. James.

Suksessforfatteren har ikke kommentert den mislykka tvitringa offentlig ennå.