I EU-kvartalet i Brussel står TV- kameraene på hvert eneste hjørne. Media forsøker å formidle svar på alle spørsmålene folk så smått begynner å tenke ut: Når skal pundet slutte å falle? Hva skal få det til å slutte å falle? Hvilken reaksjon vil markedene få utover dagen?
Når vil markedene respektere det britiske folks valg?
Statsminister David Cameron presses nå til å bli sittende, selv av hans konservative utbrytere. De ønsker å gi et signal til omverden om et stabilt Storbritannia.
Spørsmålet er om det er ’statesmansship’ å gå eller å bli? Hva vil tjene Storbritannia best?
Etter at pundet har funnet sitt nye leie, kommer det en lang rekke andre spørsmål på banen. Hva skjer med EU-samarbeidet nå? Klarer Nigel Farage å oppnå drømmen om å rive fra hverandre hele EU? Vil opprøret mot samarbeidet spre seg som ild i tørt gress til Frankrike, Holland eller Ungarn og Polen?
Rop om lignende folkeavstemning fra Frankrikes Marine Le Pen og hennes hollandske meningsfelle Geert Wilders vil melde seg. Men i Ungarn, Polen og de andre landene i Sør- og Øst-Europa, som får godt over fire prosent av bruttonasjonalprodukt i overføringer fra EU, vil nok opprøret ha liten effekt.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger