Hva nå, lille Zorro?

Prinsesse Madeleines lille terrier må ikke glemmes.

|||PRINSESSER ER populært eventyrstoff. Prinsessen på glassberget og prinsessen på erten, kongsdøtrene i berget det blå og prinsessen som ingen kunne målbinde. Snøhvit, Askepott og Tornerose.

I sin tid kidnappet Paris, en slags trojansk prins, den skjønne Helena, som var for en prinsesse å regne i grekernes verden, og dermed var helvetet løs.

Ti års blodig beleiring, før påfunnet med den trojanske hesten ble en perfekt avslutning på en fortelling som har overlevd i snart tre tusen år.

DENNE TYPEN DRAMA mangler i vår tid. Historien om svenske Madeleine, eksforloveden Jonas og norske Tora fra Meråker har ikke de samme mytiske ingrediensene.

Da måtte svenskekongen mannet seg opp og gått til krig etter det ydmykende bruddet, rykket fram mot Trøndelag og forlangt at Jonas ble utlevert. Dramaet kunne toppes med bygging av en enorm trehest, kanskje en rikt dekorert såkalt Dalahest, fylt med svenske elitesoldater.

Men eventyret er allerede over. Svenske Aftonbladet skriver om hvordan livet etter bruddet kommer til å være. Nesten alt blir som før. Men vent litt. I siste avsnitt dukker en skikkelse opp som har vært grovt undervurdert: Hunden Zorro.

ZORRO ER MADELEINE og Jonas' populære hund, en såkalt Jack Russell-terrier som sjarmerte folket fra slottsbalkongen under Carl Gustafs 63 års feiring i fjor.

«En Jack Russell er en stor hund i en liten kropp; den er uredd og utholdende ... en fin selskapshund, men den trenger mye mosjon og hjernetrim for å ha det bra,» leser vi på Wikipedia. Mye omsorg, med andre ord.

ZORRO HAR ALLEREDE vært involvert i et rystende opptrinn da polisen måtte jage vekk noen svenske fagforeningsaktivister, som for et par år siden demonstrerte foran et hundedaghjem. Der hadde en underbetalt innvandrer passet Zorro for 27 kroner timen. Svenske kroner!

Jonas og Madeleine har stadig vært fotografert på tur med Zorro. Men hva nå? Aftonbladets hoffreporter mener at dette er «Madeleines hund, han har aldri haft nogon del i den.»

Men hva sier Jonas? Vil han forlange delt omsorg? Eller verre: Hunden på heltid? Med henvisning til svart arbeid og tvilsomme hundehospitser?

Denne saken bør følges meget tett.