Hva nå?

Reality-tv-bølgen som flommer over landet har skylt med seg en rekke nye, norske kjendiser. Noen har blitt programledere, andre har gått mer eller mindre i glemmeboka. Hvor ble de av?

Da TV3 i 1999 sendte den første runden av «Robinsonekspedisjonen» startet en ny tidsregning i norsk fjernsynshistorie. Plutselig ble vanlige mennesker stjerner - etter å ha vært på tv.

Deretter fulgte realitykonseptene på løpende bånd: TVNorge med «71° nord» , «Muldvarpen» , «Villa Medusa» og sist, men ikke minst, «Big Brother» . TV3 fulgte opp med «Baren» .

Millionærer

I disse dager foregår innspillingen av en tredje «Robinson»-runde i Malaysia, med den første vinneren Christer Falck som programleder for andre gang. Elisa Røtterud har hatt sitt eget sjekkeprogram på TV3, og er nå medprogramleder i «Fangene på fortet» på samme kanal. Mette Iversen har startet egen bar. Ramsy Suleiman fra «Big Brother» er nylig blitt stuntreporter i Se og Hør.

Tusenvis av nordmenn har stått i kø for å jobbe 13 uker gratis i «Baren», sperres inne i en bunkers i 100 dager, slite seg fra Lindesnes til Nordkapp eller finne seg arbeid i sørligere strøk i Villa Medusa.

Bjørn Sjulstok, som vant årets utgave av «Baren» på TV3, ble Norges første reality-tv-millionær. Lars Joakim Ringom ble den andre da han vant «Big Brother» forrige uke.

Psykologhjelp

Noen er blitt kjendiser, andre ikke fullt så kjent. Se og Hør viser ukentlig bilder av realitystjernene på diverse premierefester i hovedstaden. Flere har vært deltakere i andre tv-programmer. For mange av deltakerne har tv-opptredenen betydd en ny tilværelse - med autografskriving og hippe fester. Psykologer har stått til disposisjon, og de ferske tv-stjernene skal ha blitt briefet på kjendislivets gjelder og sorger. Vi har spurt et knippe av dem hva deltakelsen har betydd for dem i ettertid.