Hva om alle mennesker hadde hale?

Forbilledlig bildebok.

HALEBOK: Illustrasjonene har hovedrollen i boka «Halens historie».
HALEBOK: Illustrasjonene har hovedrollen i boka «Halens historie». Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BARNEBOK: «Hva om....»-bøker finnes det massevis av i barnelitteraturen. De er gjerne bygget rundt ett enkelt spørsmål av typen småbarnsforeldre må svare på daglig, i alle fall hvis barna er av den nysgjerrige sorten.

Det som for voksne framstår som en annerledes og kreativ idé, kan for de yngste være en helt naturlig ting å spørre om. Og nettopp derfor et glimrende utgangspunkt for en spennende barnebok.

Etteraper faktabøker Ofte er riktignok ideen det beste ved slike konseptbøker. Derfor er det så gøy å lese bildeboka til Yulia Horst og Daria Rychkova. Her har ikke leken stoppet på idéplanet, men gjennomsyrer hele fortellingen og legger til rette for flere spørsmål og mer moro underveis.

«Hvis mennesker hadde hale, ville livet vært annerledes.» Dette konstaterende, og likevel åpne utsagnet setter an tonen for boka, laget av et russisk debutantpar bosatt i henholdsvis Norge og Tyskland.

Boka etteraper faktabøkene, med fabuleringer om hva dette enkle premisset ville bety — for idrett, kunst, motebildet og i det sosiale liv, blant annet.

Bildene viktigst Teksten er knapp og faktabasert, men svært høytlesningsvennlig. Det er likevel illustrasjonene som har fått hovedrollen. Mer enn bare å utfylle teksten, står de for storparten av innholdet. De er forseggjorte, innholdsrike og varierte, med en miks av farger og svart-hvitt som bidrar til å utheve og forsterke. De rommer også en mengde referanser, som til halebefengte utgaver av Mona Lisa og Venus fra Milo, og «Sex og singelliv»-lignende jenter på halefrisørsalong.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer