Anmeldelse, Magne Hovden, «Cirkus»

Hva om du plutselig arvet et sirkus?

Komedie inspirert av Arne Skouen og Cirkus Arnardo.

ARNE ANDERSEN alias Arnardo var en spreder av glede og godt humør gjennom sin lange karriere som sirkusdirektør. Her er han på vei til Tinghuset der han vil føre elefanten som vitne i en rettssak. Dyret fikk ikke tillatelse til å ta plass i vitneboksen. Foto: NTB Scanpix
ARNE ANDERSEN alias Arnardo var en spreder av glede og godt humør gjennom sin lange karriere som sirkusdirektør. Her er han på vei til Tinghuset der han vil føre elefanten som vitne i en rettssak. Dyret fikk ikke tillatelse til å ta plass i vitneboksen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Arveoppgjør kan ofte fortone seg som det reneste sirkus. Men hva gjør du dersom du arver et fullt utstyrt, virkelig sirkus, inkludert telt, artister, dyr og klovner? Og ikke minst en lys, levende elefant med 30 års fartstid i manesjen?

Dette skjer med Lise Gundersen, en kynisk forretningskvinne med oppkjøp av konkursrammede bedrifter som spesialfelt. En ukjent bror av hennes far viser seg å ha drevet et sirkus i alle år. Men forholdet mellom brødrene var såpass anstrengt at de hadde brutt all kontakt.

En dag dukker en klovn opp på det striglete Oslo-kontoret til frøken Gundersen. Han forteller henne at onkelen er død og at hun er enearving. På en betingelse: At hun stiller i begravelsen i vestlandsbygda Hareid.

Tvunget ut i manesjen

Motstrebende drar hun til Hareid, der sirkustruppen arrangerer en gravferd full av løyer og kunster. Det viser seg at klovnen har lurt Lise, onkelen har ikke stilt som betingelse at hun må i begravelsen. Det er verre. Før hun arver sirkuset, må hun stille som direktør i full mundur i minst fem forestillinger.

Magne Hovden fra Ålesund har gjennom flere romaner vist talent for å konstruere plott som ser på verden med et skeivt blikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer