Hva om hun hadde vært somalier?

Debatt.

SKAL TROLIG KASTES UT: Debatten om Maria Amelie fortsetter.Foto: Scanpix
SKAL TROLIG KASTES UT: Debatten om Maria Amelie fortsetter.Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Maria Amelie: Kvinnen som nå kaller seg Marie Amelie (men ifølge advokaten egentlig har et mer russiskklingende navn), har vunnet våre hjerter. Det er en pen ung kvinne med en behagelig og sympatisk framtreden, hun snakker norsk som en innfødt og har vært dyktig til å skaffe seg en god utdannelse. Noen hver ville like å kjenne henne eller ha henne som kollega eller nabo. Det dreier seg altså om en superinnvandrer som vi føler vil være en berikelse, ikke en byrde for det norske samfunn.

Så vi føler absolutt at hun burde få bli i landet. Det kommer mange krav om å benytte enkelte deler av lov og forskrifter for å gi henne opphold. Det må være lov å foreta en skjønnsmessig vurdering.

Men jeg klarer ikke la være å tenke: Hvis en asylsøker med samme historie for eksempel hadde vært en somalier med et langt uforståelig navn, gebrokken norsk tale og kanskje et vansiret ansikt, ville vi da følt det samme? Ville utvisning da ha medført en spontan folkelig protest med harmdirrende fordømmelse fra menigmann, kjendiser og politikere? Neppe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer