Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Hva om idrettens toppledere må sone 18, 18,5 og 18 år?

Idrettsverden står på kanten av stupet? Er det ikke på tide at vi nedlegger all idrett?

SPORT OG SPE: Idretten sliter på alle kanter, på tide med et tie break? Her to tilfeldige valgte idrettsledere som kanskje bryter håndbak for peace, Sepp Blatter (FIFA Sentralbank) og Yngve Hallén (avtroppende president, Norges Fotballforbund). Foto: John Terje Pedersen
SPORT OG SPE: Idretten sliter på alle kanter, på tide med et tie break? Her to tilfeldige valgte idrettsledere som kanskje bryter håndbak for peace, Sepp Blatter (FIFA Sentralbank) og Yngve Hallén (avtroppende president, Norges Fotballforbund). Foto: John Terje Pedersen Vis mer
Meninger

Kong Vinters frosttestamente:

I skrivende stund legges det ut cirka 124 bilder i sekundet fra norske skispor på Facebook, avdeling Norge i rødt, hvitt og mye blått. Noen av de vi følger på sosiale medier kan finne på å legge ut 33 bilder fra én og samme tur, mens andre - de godt over 60, tynne som juling, kloke og med nikkers og en anorakk de har arvet av oldefar - legger ut hemmelige bilder av granlegger under tittelen «Hvor er jeg nå?».

Norge er digg altså, selv om langrenn aldri er i nærheten av alpint ettersom sistnevnte idrett virkelig er en toppidrett der vi for øyeblikket gjør det uforskammet og nydelig godt. Langrenn er gøy nok, men på verdensbasis stort sett for nordmenn og en og annen sliten svenske eller smørblid amerikaner.

Blide var også kongen og dronning som ble hyllet med en konsert i Universitetets aula der artister og bunader og dresser og medaljer køet for å bukke, skrape og neie, og nei, jeg våger ikke å kaste en eneste ufaglært terning på det offisielle Norge fordi da vil for eksempel de aller fleste av innbyggerne i Kardemomme by, og ikke bare Tante Sofie, hovedslakte en tilfeldig anmelder.

Så, derfor vris de hånlige bokstavene over mot idrettens grådige verdensarena. Her er det et vell av skandaler innenfor sykkel, friidrett, fotball og langrenn, og nå viser det seg også at det skal ha foregått fiksing av tenniskamper. Alle vi som er over middels interesserte i idrett bør slutte å følge med og heller få oss et liv. Slutte å bruke tid og penger på juksemakere. Satt helt på spydspissen burde alle former for idrett stanses, og alt startes opp igjen på nytt. Alle rekorder slettes. Alle toppledere må dømmes til 18,5 år med samfunnstjeneste innenfor humanitære fag og sendes i pulk til Grønland for å se isfjellene rase ut i havet. Sport og spe.

Derfor vurderes det nå sterkt å bli en supersupporter av den klassiske øvelsen, stille lengde. Denne formen for idrett, som var olympisk gren fra 1900 til 1912, og der nordmannen Arne Tvervaag i 1968 hoppet 3,71 m, bestenotering i verden, en verden med religioner som trenger stille lengde mer enn noensinne. Sleggekast? Kanskje.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media