«Hva om jeg får ereksjon? Må jeg slå meg selv i ballene?»

Dev Patel (21) fryktet kyssescenen med kjærestens venninne.

SLUMDOG: Dev Patel gjorde braksuksess med filmen Slumdog Millionaire. Nå er han aktuell som hotelldirektør i Best Exotic Marigold Hotel. Foto: Scanpix
SLUMDOG: Dev Patel gjorde braksuksess med filmen Slumdog Millionaire. Nå er han aktuell som hotelldirektør i Best Exotic Marigold Hotel. Foto: ScanpixVis mer

LONDON (Dagbladet): Suksessfilmen Slumdog Millionaire gjorde tenåringen Dev Patel til verdensstjerne over natta.

-Det var skremmende. Jeg er så privilegert og heldig som fikk spille Slumdog. Men jeg tenker av og til at jeg skulle ventet til seinere i livet, sier Dev Patel. 

Prøve og feile
Han har nettopp feid inn døra på Soho Hotel som en virvelvind og hopper opp i sofaen mens han fleiper med filmreporterne. Patel er her for å snakke om sin nye film Best Exotic Marigold Hotel. Men først noen ord om debuten.

-Slumdog var min første film, og som ung skuespiller har du lyst til å eksperimentere og feile før du havner i det sterkeste rampelyset. Men samtidig har filmen gitt meg så mye positivt.

Årets verste
Mens Slumdog Millionaire høstet heder og ære, fikk Dev Patel mye tyn for sin rolle i The Last Airbender, som i 2011 ble kåret til årets verste film.
-Jeg følte behov for å komme videre som skuespiller fordi jeg ble kalt slumdog hvor jeg enn beveget meg. Jeg hadde tro på Airbender og kan ikke peke på hva som gikk galt underveis. Men det gikk opp for meg hvor maktesløs og liten du kan føle deg i et så gigantisk maskineri av et filmprosjekt.

VM-bronse
Som 14-åring var Dev Patel en av britenes mest lovende taekwondo-utøvere med bronse i ungdoms-VM. Det fikk han bruk for da han spilte Zuko i The Last Airbender.

-Se her, dere blir de første til å se denne slemme gutten, sier Patel og viser fram mobilbildet av seg selv i finklær i et luftig taekwondo-spark.

-Ganske kult, ikke sant. Det er fra en grillfest i hagen til onkelen min. Jeg kan fortsatt bevegelsene, men mangler fleksibiliteten. Jeg begynner visst å bli gammel.  

Hotelldirektør
Fire år er gått siden Dev Patel slo gjennom med et brak som fattiggutten Jamal Palik i Slumdog Millionaire. Filmen ble belønnet med åtte Oscar og Patel fikk en rekke utmerkelser for sin sensasjonelle spillefilmdebut. Dev var bare 17 år da Slumdog ble spilt inn i Mumbai. Nå har han gjestet India på nytt som en hyperaktig og sjarmerende hotelldirektør i Best Exotic Marigold Hotel.  

Lekne veteraner
Scenen er lagt til Jaipur, der unge Patel manøvrer uanstrengt blant flere av britenes største skuespillere.
Oscarvinner Maggie Smith (77), sist sett som professor Minerva McSnurp i Harry Potter-filmene.
Oscarvinner Judi Dench (77), James Bonds sjef M.
Tom Wilkinson (63), som nylig var å se som Benjamin Franklin i tv-serien om John Adams og som Joe Kennedy i tv-serien om Kennedy-klanen.
Bill Nighy (62), fra Love Actually og Pirates of Caribbean.
-De er superstjerner med cv-er som rommer alt. Jeg var livredd for at de skulle synes jeg var elendig. Men da vi startet opptakene møtte jeg de hyggeligste og mest oppmuntrende mennesker du kan tenke deg. De var kule og veldig lekne. På den første middagen ble vi sittende å konkurrere i å lage verdensdeler av pappadamen, forteller Dev.  

Veldig nervøs
Han skryter også av innsatsen til sin unge, vakre motspiller Tena Desae (25).
-Hun er virkelig god, sier Dev Patel. Hans seks år eldre kjæreste Freida Pinto (27) og Tena Desae er venninner fra tida da de begge var modeller i India. Ikke minst derfor fryktet Dev kyssescenen i Marigold-filmen.
-Jeg var veldig nervøs før vi skulle gjøre det og tenkte: Hva om jeg får ereksjon? Må jeg slå meg selv i ballene? Men så kommer du på filmsettet, og det er bare som en hvilken som helst annen scene. Du må bare konsentrere deg mer for ikke å misse kameraet, sier han.  

Paparazziene
Kjendispressen har kastet seg over Dev Patel og Freida Pinto, som til slutt valgte å bekrefte forholdet et år etter at publikum over hele verden hadde sett deres rørende samspill i Slumdog.

KJENT OVER NATTA: Dev Patel etter Slumdog Millionaire. Foto: Scanpix.
KJENT OVER NATTA: Dev Patel etter Slumdog Millionaire. Foto: Scanpix. Vis mer

-Vi ler av mye av det som skrives om oss. Hvis media hadde rett, ville vi levd på et gods og hatt åtte barn nå.

Freida og jeg måtte bestemme oss på et tidlig tidspunkt om vi ville være kjendiser eller skuespillere. Og vi gjorde vårt beste for å bli tatt seriøst. Men disse folka dukker opp overalt, ingenstedsfra. Jeg håper at filmene snakker for seg selv, og at vi slipper å forholde oss til paparazzibildene, sier Dev Patel.