Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Korsdebatten

Hva representerer korset for deg, Sylvi?

Jeg foreslår at du leser bibelen på nytt.

REAGERER: Måten du tolker kristendommen på kjenner jeg meg ikke igjen i, skriver 17 år gamle Kaja.
REAGERER: Måten du tolker kristendommen på kjenner jeg meg ikke igjen i, skriver 17 år gamle Kaja. Vis mer
Meninger

Frp sin nye kampanje «la Sylvi bære korset» er nå å se på Facebook. Du skal få bære korset så mye du vil, men jeg tror du har glemt hva korset egentlig symboliserer. De verdiene som står som sterkest i kristendommen er medmenneskelighet og nestekjærlighet. Korset representer en mann som kjempet for de svakeste i samfunnet, en mann som sa «det du har gjort mot mine små, det har du gjort mot meg» En mann som har lært meg at hvis noen banker på din dør, så skal du lukke opp.

Du skal få bære korset så mye du vil, men står du egentlig for det korset representerer? Samsvarer dine handlinger med godheten dette korset viser? Eller har du glemt hovedbudskapet i kristendommen?

Jeg syntes det er skummelt, det er skummelt at du kaller deg for kristen, mens dine handlinger strider imot de grunnleggende verdiene denne religionen representerer, og for meg er det så viktig å si ifra, for dette representerer virkelig ikke korsets betydning.

Har du glemt de viktigste budskapene? Eller vil du bare ikke se? Jeg kan ikke fortelle deg hvordan du skal tolke din religion, men du kan ikke benekte de grunnleggende verdiene.

Måten du tolker kristendommen på kjenner jeg meg ikke igjen i, måten du driver politikk på, måten mennesker blir til lykkejeger på i dine øyne, det er for meg helt uforståelig. For hva er vel en lykkejeger? En person som søker lykke? En person som søker fred?

Jeg foreslår at du leser bibelen på nytt, før du neste gang stolt tar på deg dette korset. Dette korset representer kjærlighet for alle, uansett om du heter Ali eller Ola, uansett om du var så heldig å bli født i Norge, eller om du var så uheldig å bli født i ett land med krig.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media