- Hva røyker Sorkin nå?

Mannen bak «Presidenten» lager film om Facebook.

(Dagbladet.no): For omtrent en uke siden opprettet den selverklærte internettnovisen Aaron Sorkin, eller snarere assistenten Ian Reichbach, Facebook-gruppa «Aaron Sorkin & The Facebook Movie».

Der oppfordrer mannen bak tv-seriene «Sports Night», «Presidenten» og «Studio 60 on the Sunset Strip», samt manuset til filmene «A Few Good Men» og «Charlie Wilson\'s War», brukerne om å komme med spørsmål, innspill eller historier om nettstedet.

Skepsis

- Jeg har akkurat gått med på å skrive en film for Sony og produsent Scott Rudin om hvordan Facebook ble oppfunnet, skriver Sorkin på gruppesiden.


Mange er skeptiske, og flere har uttrykt sin mistro på «veggen».

- Kan du eller noen i apparatet rundt deg kontakte meg så jeg vet at dette virkelig er deg, ber flere journalister.

Nå har Scott Rudin bekreftet overfor Vulture-bloggen til New York Magazine, at javisst, dette er Sorkin.

Reichbach har på sin side gitt kontaktinformasjon til de undrende journalistene.

DYKTIG FORFATTER: Aaron Sorkin på premieren til «Charlie Wilson\'s War», en av storfilmene han har skrevet manus til. Foto: SCANPIX
DYKTIG FORFATTER: Aaron Sorkin på premieren til «Charlie Wilson\'s War», en av storfilmene han har skrevet manus til. Foto: SCANPIX Vis mer

Kontroverser

Foreløpig er få detaljer rundt filmen klare.

Nettstedet CHUD (Cinematic Happenings Under Development) viser til kontroversene rundt oppstarten til Facebook, da gründeren Mark Zuckerberg (24) ble saksøkt av fire medstudenter for å ha brukt kildekoder ment for en annen nettverksside, HarvardConnection (nå ConnectU).

Partene kom til slutt til enighet og inngikk et forlik i februar i år.

- Men selv om filmen ikke handler om det, er den en historie om entrepenørskap i den digitale tidsalderen, og det er ikke noe vi har sett mye av på film, mener skribent Devin Faraci, som stiller seg positiv til prosjektet.


Slashfilms
Hunter Stephenson deler definitivt ikke entusiasmen, og det samme gjelder brorparten av de som har tatt seg bryet med å kommentere artikkelen.


- Hva røyker han nå?

Flere spør seg om Sorkin er rette mann for jobben, siden han selv påpeker at han har mindre peiling på internett enn sin avdøde bestemor.

- Hva røyker Sorkin nå?


Andre lurer på hvor store muligheter det er for scener med gåing og snakking, Sorkins varemerke i både «Presidenten» og «Studio 60», i de trange og små korridorene til studenthjemmet på Harvard.

Leseren «Jon» representerer imidlertid den kanskje hyppigste reaksjon med sitt innlegg:


- Hold an et øyeblikk! Aaron Sorkin er en djevelsk god manusforfatter. Jeg var stor fan av «Presidenten». SÅ HVA I HELVETE RØYKER HAN NÅ?!!!!, skriver han.

UNG GRÜNDER: Mark Zuckerberg (24) skapte Facebook da han gikk andreåret på Harvard. Nå kan historien bli film i Aaron Sorkin, Scott Rudin og Sonys hender.
ALLE PRESIDENTENS MENN: Aaron Sorkin (i midten bak) og kolleger på Emmy-utdelingen i 2001. «Presidenten» vant blant annet beste drama.
SELVBIOGRAFISK? Sorkins hittil siste tv-serie, «Studio 60 on the Sunset Strip» handlet blant annet om manusforfattere i Hollywood. Her er Sorkin og produsent Thomas Schlamme omringet av seriens skuespillere.