Hva sier den ukjente Ylvis-broren?

Lillebror Bjarte Ylvisåkers første låt er allerede en hit på YouTube.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Vokser man opp som yngre bror av Bård og Vegard Ylvisåker, kan man fort havne litt i skyggen. Det er iallfall det yngstebror Bjarte (25) påstår i den noe selvmotsigende musikkvideoen «I Will Never Be a Star», som ble vist på storebrødrenes direktesendte talkshow på TVNorge tirsdag kveld.

I en tilsynelatende hjerteskjærende låt synger Bjarte at han aldri ble spurt om å være en del av brødrenes eventyrlige showbiz-karrierer.

Nå får han kanskje revansj: Under et døgn etter publisering har  «I Will Never Be a Star» allerede passert 130.000 visninger på YouTube.

Får skryt for sangtalentet I refrenget hevder Bjarte at han aldri kommer til å bli en stjerne, holde en konsert eller stå alene på scenen.

Om han blir en stjerne er fremdeles uvisst, men de andre uoppnåelige målene er forlengst nådd. Da Ylvis satte opp show i Oslo Spektrum i februar, fremførte Bjarte nemlig nettopp «I Will Never Be a Star» fra scenen.

Bjarte var også med på flere av oppsetningene på Ylvis Live-turneen i sommer. Den gang fikk han også ros for sangtalentet av kritikere som så showet.

Mora om Bjarte Mor Helga Urheim Ylvisåker har naturligvis fått med seg musikkvideoen, og i dag er hun stolt. Men Bjartes sang- og dansetalent kom ikke som noen overraskelse.

- Han har alltid vært veldig flink til å synge og danse. Jeg har nok tre gutter av samme type, sier Urheim Ylvisåker til Dagbladet.

Hun tror det ikke alltid har vært like lett å vokse opp som yngre bror av Bård og Vegard.

- Da han kom i tenårene, flyttet jo storebrødrene ut, så vi har følt at han kanskje har hatt det litt mer kjedelig enn dem i oppveksten, sier Urheim Ylvisåker.

Moren synes yngstemann er tøff som stiller opp i en låt som «I Will Never Be a Star».

- Det er klart det er tøft av ham å fremstille seg som en som aldri kan bli en stjerne. Vi håper jo dette blir oppfattet på riktig måte, avslutter mor Ylvisåker.

Mye å leve opp til Bjarte Ylvisåker utdanner seg for tiden til helikopterpilot i Portland i den amerikanske delstaten Oregon.

Helt uten sceneerfaring er han imidlertid ikke; i 2003, som 13-åring, spilte han sønnen til Dagfinn Lyngbøs karakter i musikalen «I blanke messingen» på Den Nationale Scene i Bergen.

«Så mange treff på YouTube, så mye å leve opp til», synger Bjarte. Så gjenstår det å se om Bjarte kan leve opp til brødrenes notoriske revelåt. Den er sett nesten en halv milliard ganger på YouTube.

Dagbladet har foreløpig ikke kommet i kontakt med Bjarte Ylvisåker selv.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer