«Hva sier reven?» trykkes i 75 000 eksemplarer

Rekordopplag for barneboka til Ylvis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Bildeboka «Hva sier reven?», basert på Ylvis' hitlåt «The Fox», har et førsteopplag på hele 75 000 eksemplarer, melder Aschehoug. I tillegg skal boka ut i USA, der den får et førsteopplag på 250 000.

Boka er skrevet av Bård og Vegard Ylvisåker og Christian Løchstøer og illustrert av Svein Nyhus, og kommer ut på norsk denne uka.

- Ja, det er ellevilt og sensasjonelt for ei barnebok. Boka skal ut i alle kanaler, vi satser stort, sier redaktør for barne og ungdomsbøker i Aschehoug, Johanne Askeland Røthing til Dagbladet.

- Det er et oppsiktsvekkende tall for et førsteopplag. Har du noensinne hørt om et så høyt opplag for ei norsk barnebok?

- Aldri, svarer Askeland Røthing. 

- Skikkelige saker • Les Dagbladets anmeldelse av boka.  

- Det kan framstå som det ultimate forsøket på å melke enn gigantsuksess. Men dette er faktisk skikkelige saker, skrev Dagbladets anmelder Marie L. Kleve om boka i går.

- Boka er intet mindre enn en moderne klassisker. Vi har lenge ønsket oss barnebøker fra Ylvis, og kunne ikke drømt om et mer spennende samarbeid enn Ylvis og Nyhus, uttalte Johanne Askeland Røthing til Dagbladet i oktober, da det ble kjent at «The fox» skulle bli barnebok.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer