«Hva sier reven?» trykkes i 75 000 eksemplarer

Rekordopplag for barneboka til Ylvis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Bildeboka «Hva sier reven?», basert på Ylvis' hitlåt «The Fox», har et førsteopplag på hele 75 000 eksemplarer, melder Aschehoug. I tillegg skal boka ut i USA, der den får et førsteopplag på 250 000.

Boka er skrevet av Bård og Vegard Ylvisåker og Christian Løchstøer og illustrert av Svein Nyhus, og kommer ut på norsk denne uka.

- Ja, det er ellevilt og sensasjonelt for ei barnebok. Boka skal ut i alle kanaler, vi satser stort, sier redaktør for barne og ungdomsbøker i Aschehoug, Johanne Askeland Røthing til Dagbladet.

- Det er et oppsiktsvekkende tall for et førsteopplag. Har du noensinne hørt om et så høyt opplag for ei norsk barnebok?

- Aldri, svarer Askeland Røthing. 

- Skikkelige saker
• Les Dagbladets anmeldelse av boka.  

- Det kan framstå som det ultimate forsøket på å melke enn gigantsuksess. Men dette er faktisk skikkelige saker, skrev Dagbladets anmelder Marie L. Kleve om boka i går.

- Boka er intet mindre enn en moderne klassisker. Vi har lenge ønsket oss barnebøker fra Ylvis, og kunne ikke drømt om et mer spennende samarbeid enn Ylvis og Nyhus, uttalte Johanne Askeland Røthing til Dagbladet i oktober, da det ble kjent at «The fox» skulle bli barnebok.

250 000 bøker i USA Når Ylvis-brødrenes barnebok utkommer i USA i desember, blir førsteopplaget på hele 250 000 eksemplarer, melder The Guardian.

Det er det amerikanske forlaget Simon & Schuster som har kjøpt de nordamerikanske rettighetene til boka, som vil komme ut i USA 10. desember — i passende tid til jul. Forlaget har tydeligvis klokketro på at det musikalske og humoristiske You Tube-fenomenet blir en suksess mellom stive permer. 

«Hva sier reven?» trykkes i 75 000 eksemplarer

Vegard Ylvisåker sier til The Guardian at boka er mye mer enn et spin off-produkt av videoen. De startet faktisk prosessen med en illustratør før videoen ble sluppet på You Tube.

- Mens vi jobbet med sangen, føltes det som den hadde potensiale til å bli en interessant bok også, særlig fordi vi plutselig virkelig begynte å lure på hva reven faktisk sier, sier Vegard.      

Siden september har «The Fox» hatt vanvittige 215 millioner treff på You Tube, med følgende åpningslinje. «Dog goes woof/ cat goes meow/ bird goes tweet / and mouse goes squeak/ ... But there's one sound / that no one knows / what does the fox say?» Så kommer forslagene.

Knyttes til prinsessen
The Guardian er forøvrig opptatt av å presentere Svein Nyhus som mannen bak illustrasjonene til prinsesse Märtha Louises 2004-bok «Hvorfor de kongelige ikke har krone på hodet», som utkom i USA året etter.

I en kommentar sier det amerikanske forlagets barneboksjef Jon Anderson at han er «fra seg» over å få gi ut boka til Ylvis.

- Jeg kan ikke si hvor mange ganger jeg har sett på Ylvis' festlige, trollbindende, uforglemmelige «The Fox».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer