Hva skal du lese i påsken? Her er ekspertenes beste tips

11 krimforfattere deler sine favoritter.

GIR KRIMTIPS: Bak f.v.: Ulrik Imtiaz Rolfsen, Sigbjørn Mostue, Lee Child, Johnny Brenna, Chris Tvedt, Tom Egeland og Eystein Hanssen. Foran f.v.: Jens Lapidus, Hans Olav Lahlum, Yrsa Sigurdardottir og Jan Mehlum. 
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
GIR KRIMTIPS: Bak f.v.: Ulrik Imtiaz Rolfsen, Sigbjørn Mostue, Lee Child, Johnny Brenna, Chris Tvedt, Tom Egeland og Eystein Hanssen. Foran f.v.: Jens Lapidus, Hans Olav Lahlum, Yrsa Sigurdardottir og Jan Mehlum. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I forbindelse med Krimfestivalen i Oslo, som gikk av stabelen imars, samlet Dagbladet krimforfattere fra inn- og utland. Vi ba dem dele sine favorittkrimbøker med leserne.

Krimforfatter Tom Egeland leser for tiden korrektur på sin siste roman, «Nostradmus testamente», som kommer ut i månedskiftet april-mai. Egeland holder seg hjemme i hovedstaden i påsken og misunner ikke dem som skal tilbringe feridagene på fjellet.

- Jeg er sånn skapt at jeg elsker våren, og når påsken endelig kommer kunne jeg ikke tenkt meg å oppsøke den snøen jeg har brukt vinteren på å måke bort. 

Mester med stor M Han har også delt sine favorittkrimbøker med Dagbladets lesere. Slik begrunner han valgene:

- For meg er Umberto Eco mesteren med stor M. Med boka «Rosens navn» klarer han å forene en spennende krimgåte med et dyptgående og intellektuelt aspekt. Den er en herlig tjukk bok full av fotnoter og detaljer. Den andre boka han trekker fram er Kerstin Ekmans «Hendelser ved vann».

- Hun fikk Nordisk Råds Litteraturpris for denne romanen. Den er i grenseland mellom krimromanen og det dyptgående psykologiske dramaet. Den er intenst spennende, poetisk velskrevet og blant mine favorittbøker uavhengig av sjanger. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer