Hva skal du lese i påsken? Her er ekspertenes beste tips

11 krimforfattere deler sine favoritter.

GIR KRIMTIPS: Bak f.v.: Ulrik Imtiaz Rolfsen, Sigbjørn Mostue, Lee Child, Johnny Brenna, Chris Tvedt, Tom Egeland og Eystein Hanssen. Foran f.v.: Jens Lapidus, Hans Olav Lahlum, Yrsa Sigurdardottir og Jan Mehlum. 
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
GIR KRIMTIPS: Bak f.v.: Ulrik Imtiaz Rolfsen, Sigbjørn Mostue, Lee Child, Johnny Brenna, Chris Tvedt, Tom Egeland og Eystein Hanssen. Foran f.v.: Jens Lapidus, Hans Olav Lahlum, Yrsa Sigurdardottir og Jan Mehlum. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

I forbindelse med Krimfestivalen i Oslo, som gikk av stabelen imars, samlet Dagbladet krimforfattere fra inn- og utland. Vi ba dem dele sine favorittkrimbøker med leserne.

Krimforfatter Tom Egeland leser for tiden korrektur på sin siste roman, «Nostradmus testamente», som kommer ut i månedskiftet april-mai. Egeland holder seg hjemme i hovedstaden i påsken og misunner ikke dem som skal tilbringe feridagene på fjellet.

- Jeg er sånn skapt at jeg elsker våren, og når påsken endelig kommer kunne jeg ikke tenkt meg å oppsøke den snøen jeg har brukt vinteren på å måke bort. 

Mester med stor M
Han har også delt sine favorittkrimbøker med Dagbladets lesere. Slik begrunner han valgene:

- For meg er Umberto Eco mesteren med stor M. Med boka «Rosens navn» klarer han å forene en spennende krimgåte med et dyptgående og intellektuelt aspekt. Den er en herlig tjukk bok full av fotnoter og detaljer. Den andre boka han trekker fram er Kerstin Ekmans «Hendelser ved vann».

- Hun fikk Nordisk Råds Litteraturpris for denne romanen. Den er i grenseland mellom krimromanen og det dyptgående psykologiske dramaet. Den er intenst spennende, poetisk velskrevet og blant mine favorittbøker uavhengig av sjanger. 

Blant verdens beste
Den tredje boka han vil anbefale Dagbladets lesere er «Sort messe» av John Dickson Carr.

- Det er boka for deg som vil ha en klassisk krimfortelling. Den regnes som en av verdens beste krimromaner og det er lett å forstå hvorfor, sier Egeland og legger til:

- Det viktigste er ikke hva vi forfattere synes du skal lese, men at du velger den boken du selv har lyst til å lese.