DEBATT

Barna i Moria-leiren

Hva skal stå igjen etter coronakrisen?

Det skader ikke det norske samfunnet å redde barn ut av en helvetesleir. Det skader samfunnet ikke å gjøre det.

MENS DE VENTER: Krisen i Moria-leiren handler om at europeiske land ikke har vært i stand til, og ikke villige til, å tilby asylsøkerne verdige eller engang forsvarlige forhold mens de venter på søknaden om asyl, skriver innsenderen. Foto: Louisa Gouliamaki / AFP / NTB Scanpix
MENS DE VENTER: Krisen i Moria-leiren handler om at europeiske land ikke har vært i stand til, og ikke villige til, å tilby asylsøkerne verdige eller engang forsvarlige forhold mens de venter på søknaden om asyl, skriver innsenderen. Foto: Louisa Gouliamaki / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Mens coronasituasjonen i Norge nå i hovedsak er under kontroll, i alle fall inntil videre, lever asylsøkerne i Moria-leiren i en enda verre utgave av den elendige situasjonen de var henvist til allerede før pandemien.

Nå er de i tillegg sperret inne. To asylsøkere som brøt portforbudet, har blitt skutt og skadd av ukjent gjerningsperson. Også for greske borgere er det portforbud, men de risikerer primært en bot hvis de bryter det, ikke at andre grekere åpner ild mot dem.

Man kan bare forestille seg frykten i Moria nå, på toppen av de horrible forholdene i leiren og engstelsen for pandemien.

Det er positivt at Arbeiderpartiet til sist har åpnet for å evakuere asylsøkere fra Moria. De bommer imidlertid stadig på sakens kjerne med sitt fokus på bare å hente ut personer som har et anerkjent beskyttelsesbehov.

Krisen i denne leiren handler om at europeiske land ikke har vært i stand til, mer presist, villige til, å tilby asylsøkerne verdige eller engang forsvarlige forhold mens de venter på søknaden om asyl. Det er her vi lar dem vente på vårt skjebnetunge svar, i denne leirens misere og sårbarhet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer