Du leser nå Dagbladet Pluss

Hva skal til for at en barnebok er poetisk?

Synne Lea og Stian Holes nye bok er full av underskjønne bilder, men en poetisk barnebok trenger flere friske ideer.

OVERVELDENDE: Synne Lea og Stian Holes nye bildebok har flere overveldende vakre og detaljrike bildeoppslag. Illustrasjon fra boka
OVERVELDENDE: Synne Lea og Stian Holes nye bildebok har flere overveldende vakre og detaljrike bildeoppslag. Illustrasjon fra bokaVis mer

Synne Lea og Stian Hole ble nominert til alle prestisjeprisene sist gang de samarbeidet, med den vakre og litt uhyggelige barnediktboka «Nattevakt». Så det er til et visst forventningspress at de slipper den nye bildeboka, «Du og jeg», om et søskenpar og deres aldrende bestefar.

Det er en helhetlig fortelling denne gangen, men en poetisk sådan, ifølge forlaget, som har utgitt mange slike bildebøker for barn de siste åra.

Tematikken i de poetiske bildebøkene er gjerne litt gjentakende. Ofte handler det om sorg og savn, død eller frykten for den. Kanskje fordi vanskelige eksistensielle temaer er lettere å ta opp i et billedlig eller varsomt, poetisk språk, særlig når målgruppa er ung. Gode eksempler er iallfall Brynjulf Jung Tjønn og Øyvind Torseters «Den finaste historia» og Gaute Heivoll og Line Halsnes’ «Båten mellom stjernene».

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.