Hva skal vi kalle Fritzl?

«Ordet monster gjør Joseph Fritzl til uhyre, og ikke menneske. For meg er det viktig å se ham som menneske. Det gjør at vi må ta inn over oss at mennesker kan være grusomme.

Jan Storø

i et debattinnlegg i Dagbladet

«I Fritzl-saken, så er det strengt tatt ANDRE ting som normalt oppegående folk blir kvalm over, enn at gjerningsmannen blir omtalt som «monster» i media! Det som er jævlig med denne saken, er de faktiske forhold; det er forbrytelsene som har funnet sted, systematisk og nådeløst i 24 år. Det er ikke at Fritzl blir hengt som ut «monster». For monster er presis hva han er.

TB

«Når vi avskriver mannen som et monster, eller umenneskelig, gjør vi oss selv en bjørnetjeneste. Det er godt å gjøre, for det får oss til å føle oss bedre, men virkeligheten er at vi alle består av en god porsjon ondskap, at alle er kapable til å gjøre det samme som ham, men at vi velger å ikke gjøre det.

Tor««…alle er kapable til å gjøre det samme som ham». Snakk for deg selv. Denne relativiseringen av alt mulig er en uting. Jeg reagerer mer på avisene som reklamerer for, bygger opp og «stiller ut» monsteret for å tjene penger på folks forferdede gisp og ahh. Som om det var et omreisende freakshow og ikke menneskeskjebner.

JB«Selv synes jeg Fritzl er så avvikende og annerledes og ikke minst sjelden at jeg ikke orker bruke så mye krefter på å forstå ham.

Maeglin