Recap: «Skam Austin» sesong 1, episode 1

Hva skal vi med alle disse «Skam»-versjonene?

Og hva har Alfred Hitchcock, Michael Mann, Michael Haneke og Julie Andem felles?

Ny benk, samme, evige problemstillinger. Foto: Facebook Watch
Ny benk, samme, evige problemstillinger. Foto: Facebook Watch Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

TRIGGER WARNING: Inneholder en krenkende mengde med spoilere.

Vi har allerede fått en fransk, italiensk og tysk versjon av «Skam». Sverige, Spania og Nederland planlegger også å gjøre sitt for at ungdomsserien blir Norges fremste eksportvare siden bindersen. Og for en drøy uke siden kom det første av mange klippslipp, eller «drops» som de kaller det, fra den amerikanske varianten.

Det er denne versjonen det knytter seg desidert høyest forventninger til. Hvorfor? Vel, litt fordi gullpalmer, -løver, nybølger og Fellini til tross, så har amerikansk tv-drama alltid hatt en litt større pondus enn for eksempel det italienske og franske. Litt fordi dette er Facebooks første forsøk på å lage tv-serie, under paraplyen Facebook Watch, og med det tar de enda et skritt nærmere totalt verdensherredøme.

Men først og fremst er dette spennende fordi denne nyinnspillingen – med skolegårdsintrigene på Hartvig Nissen vgs transponert til Bouldin High i Texas’ hovedstad Austin – er skrevet og regissert av «Skams» gudmor sjøl, Don Julie Andem.

TIRSDAG 15:40

«Noen ganger skulle jeg ønske jeg ikke var nødt til å prestere hele tiden», forteller en stemme med det bakoverlente, uinteresserte tonefallet vi har lært oss å assosiere med amerikanske tenåringer. Du vet, det som går opp på slutten av hver setning og får alt til å høres ut som et spørsmål de ikke bryr seg om svaret på, stilt til alle og ingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer