Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hva skal vi med Nils og Ronny?

Det var et par ting jeg lurte på. For det første: dette med stuntreportere. Disse menneskene med rar dialekt, rare hatter og rare briller som dukker opp hver gang det er Spellemann-pris eller et stort idrettsarrangement. De som springer rundt og river ned ting og later som om de er fulle og stikker mikrofonen opp i trynet på uskyldige mennesker, mens de selv stirrer i kamera med vilt blikk og skriker HÆ-HÆ-HÆ. De , ja. Stuntreporterne.

Må vi ha flere av dem? Det begynner å bli så mange nå, synes jeg, og alle roper så fælt, og jeg begynner å bli sliten.

I fotball er det som kjent to ofte heseblesende omganger à 45 minutter. Omgangene atskilles av en pause på femten minutter. I kommersielle kanaler benyttes denne pausen til reklame, høydepunkter, ekspertkommentarer og så litt mer reklame. I NRK benyttes pausen ofte til å presentere nye mennesker som springer rundt og river ned ting.

Kake i ansiktet

I år heter de, som de fleste vet, Nils og Ronny, som i går kveld skrålet rundt med Arne Scheie.

Og da er vi kommet til det andre jeg lurte på. Hvorfor er Nils og Ronny i Nederland? Hva er det med dem? Er det bare vi nordmenn som har sånne folk flyende rundt foran kamera?

Konseptuelt må jeg si det er litt tynt. Den ene er stor og blid og litt Obelix-aktig. Den andre er mørk og atskillig mindre oppsiktsvekkende. De stapper veldig mye kake i munnen sånn at de får masse krem i ansiktet, de reiser seg uvørent og velter bord og stoler og kaffekopper, og de går på homsebingo. Og så spør de spillere, trenere og vanlige folk om ting det er vanskelig å svare på. Dette er jo strengt tatt ikke så veldig morsomt. Men de stunter jo, bevares; de gjør jobben sin. De stunter høyt og lavt og her og der, og når de har stuntet i fem-seks minutter, så stunter de over til Espen Graff som sitter i studio og prøver å le hjertelig. Og SÅ får vi se høydepunkter og høre Eggen og Fjørtofts analyser, hvis vi da ikke i vår beskjemmelse har gått på do eller zappet til en annen kanal.

Karakterbrist

I går fikk jeg en e-post fra en venn av meg som lurte på om jeg sånn for moro skyld kunne gi karakter til Nils og Ronny. På en skala fra 1 til 10. Han hadde spurt et relativt omfattende utvalg fotballinteresserte venner, forsto jeg, og det foreløpige snittet var 3,3. Én hadde gitt en sjuer og én hadde gitt en åtter, derfor var snittet så pass høyt som 3,3. Hva jeg ga i karakter, er selvfølgelig en privatsak.

joachim.forsund@dagbladet.no

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling