KOMMENTARER

Bill Cosby dømt for seksuelle overgrep:

Hva skal vi tenke om «The Cosby Show» nå?

Tv-serien blir smittet av komikerens forbrytelse. Det er det vanskelig ikke å sørge litt over.

ALLES FAMILIE: Phylicia Rashad og Bill Cosby spilte Clair og Cliff Huxtable, og var alles foreldre. Så kom overgrepsanklagene mot Cosby. Foto: AP / Scanpix.
ALLES FAMILIE: Phylicia Rashad og Bill Cosby spilte Clair og Cliff Huxtable, og var alles foreldre. Så kom overgrepsanklagene mot Cosby. Foto: AP / Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Da Bill Cosby ble funnet skyldig i seksuelle overgrep mot Andrea Constand, var det mange som brøt ut i spontan jubel. Lettelsen var stor blant de andre kvinnene som hadde anklaget Cosby for overgrep, ofte begått med den samme, uhumske metoden: Å dope ned kvinnene og så forgripe seg på dem. At en overgriper får sin straff, er da også grunn til jubel. Men det er også en sorg som følger med Cosby-saken. En sorg over at Bill Cosby, av alle, var en mann som kunne gjøre noe så uhyrlig. Over at «The Cosby Show», hans mest innflytelsesrike verk, også er blitt skitnet til.

«The Cosby Show» var komiserien som samlet familiene foran tv-skjermen for å se på en familie som var både elskelig og lett å relatere seg til, forsøksvis regjert av legefar Cliff Huxtable, spilt av Cosby selv, og advokatmor Clair, spilt av Phylicia Rashad. Huxtable-familien balet med relasjoner og oppdragelse, med skoleball og snikrøyking, og som var sjarmerende og morsomme mens de gjorde det. Det var pur lørdagskos når familien kom dansende inn i den berømte introen, som ble avsluttet av den småstøle vaggingen til Cliff, den ultimate litt teite, men tross alt snille pappaen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer