Hva skjedde egentlig da Ormen Lange-gassen skulle ilandføres?

Ny krim om intriger i olje-norge.

DEBUTANT: Tidligere spesialrådgiver Hogne Hongset har skrevet en thriller fra oljebransjen, den første i en serie på tre. Her i samtale med Dag Terje Andersen på en gasskonferanse i Bergen i 2008.
Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
DEBUTANT: Tidligere spesialrådgiver Hogne Hongset har skrevet en thriller fra oljebransjen, den første i en serie på tre. Her i samtale med Dag Terje Andersen på en gasskonferanse i Bergen i 2008. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Et ran som går veldig galt får en årvåken politimann til å undersøke saken nærmere.

Det er den utløsende hendelsen i denne svært omfattende thrilleren, som er første bind i en serie fra innsiden av norsk oljebransje.    

Ormen Lange Hogne Hongset har selv tjue år bak seg i oljebransjen, og skrev for fem år siden boka «Naturgass — et grunnlag for ny industri», som tar for seg mye av stoffet han nå har brukt i thrillerform.  

Det handler om Norsk Hydro, Ormen Lange og ilandføring av gass. «Traktaten» skal ende opp med tre bind, og mye av handlingen i «Varsleren» går naturligvis ut på å berede grunnen for det som skal skje videre.    

Faktiske hendelser Forfatteren påpeker at boka bygger på faktiske hendelser, og det er for så vidt ganske tydelig. Olje og gass er forholdsvis tungt stoff, men Hongset fikser ganske bra å gjøre det spennende og forholdsvis lett forståelig.

Han bruker et bredt persongalleri, veksler mellom fiktive og virkelige mennesker og bygger langsomt opp et plott.  

Politimannen Arve Meyer etterforsker noe som til å begynne med er en ranssak, men som blir et drap når ransofferet dør på sykehuset. Den døde viser seg å være Hydro-ingeniøren Harald Øverby, og etter hvert begynner etterforsker Meyer å ane at det kan ligge noe mer bak ranet. Men det er en tung materie, og han trenger innsidehjelp for å komme noen vei.    

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer