GEITEGRILLERNES MOR: Daenerys har vært slepphendt med å oppdra dragene sine, og nå setter ungdomsopprøret inn for fullt.
GEITEGRILLERNES MOR: Daenerys har vært slepphendt med å oppdra dragene sine, og nå setter ungdomsopprøret inn for fullt.Vis mer

Hva skjedde i ukas «Game of Thrones»-episode?

En recap full av SPOILERE.

(Filtermagasin.no): Snakker vi om den mest sensasjonelle episoden av «Game of Thrones» noensinne?

Khal Drogo vender tilbake, drage-Dany blir forgiftet, The Hound innleder et forhold til Brienne - og King?s Landing utsettes for et bombeattentat som tar livet av nesten hele Lannister-familien.

Ok, teknisk sett skjedde ikke noe av dette i det hele tatt, men vil sikkert forvirre dem som bare leser øverst.

Tji—hi, varsku for spoilerier.

Det skjedde allikevel nok av greier denne gangen, ikke minst under rettsaken mot Tyrion. Dette er ukens sju mest vesentlige hendelser i de sju kongedømmene:

1. Stannis Baratheon (Stephen Dillane) og Davos Seaworth (Liam Cunningham) klarer å hale i gang en avtale med Jernbanken i Braavos, som vil finansiere deres hær av leiesverd. Betyr det at en invasjon av King?s Landing er rett rundt svingen — eller akter Stannis å overvinne noen andre fiender først?

2. Etter mange måneder på sjøen ankom Prinsesse Yara Greyjoy (Gemma Whelan) endelig Dreadfort for å befri broren Theon (Alfie Allen).

Eller Reek, som han nå foretrekker å kalle seg. Dette viste seg å være det mest patetiske redningsforsøket i Westeros historie: og hun la bena på nakken etter at Ramsay Snow (Iwan Rehon) truet med å slippe ut hundene sine.

La gå at broren bet henne i fingeren først.

3. Daenerys (Emilia Clarke) oppdaget at bøndene i Meereen ikke setter nevneverdig pris å at dragene griller geitene deres, og at adelsfolkene heller ikke setter pris på at hun korsfestet slektningene deres.

Politikk kan være skikkelig kjedelig.

4. Oberyn «The Red Viper» Martell (Pedro Pascal) oppdaget at edderkopp-evnukken lord Varys (Conleth Hill) hverken har vært interessert i gutter eller jenter — men har et godt øye til jerntronen.

Så han pønsker på muffens.

5. Rettsaken mot Tyrion Lannister (Peter Dinklage) var som forventet et teater for galleriet, der utfallet allerede var forutbestemt.

Etter en parade med knusende vitnemål skal «The Imp» dømmes skyldig, til søsterens Cersei (Lena Headey) grenseløse fryd.

6. Cersei er imidlertid neppe innforstått med at pappa Tywin (Charles Dance) spiller sitt eget strategiske spill, for å manipulere Jaime (Nikolaj Coster-Waldau) til å ta sin rettmessige plass på Casterly Rock — og slå seg til ro med kone og barn.

Så Jaime ofret seg for å redde livet til broren sin, i håp om at Tyrion ville bli benådet og sendt til Castle Black som Nattvokter.

7. En kompromiss alle kan leve med, helt til rettsakens neste vitne ble introdusert. Tyrions tidligere elskerinne og store kjærlighet Shae (Sibel Kekilli)! Jøss.

Hun sverget at Tyrion og kona Sansa planla mordet på Joffrey sammen. Tyrion tippet over med en monolog som er verdig en Emmy-statuett. Deretter krevde Tyrion en «trial by combat», der hans skjebne overlates i hendene på gudene.

Hvordan vil denne rettegangskampen utspille seg? Vil Tyrion utkjempe den selv — og hvem vil han i så tilfelle utkjempe den mot?

Heng med neste uke!

Dette er et utdrag fra en (mye) lengre recap hos Filter.