Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hva skjedde med «Terminator»-Sarah?

Nå kommer suksess-serien på norsk tv.

(Dagbladet.no): En tv-serie basert på «Terminator»-filmene - hvis handling er lagt i etterkant av begivenhetene i «Terminator 2» - kunne fort ha blitt en fryktelig flau affære.

Men tvert imot - «Terminator: The Sarah Connor Chronicles» har i stedet blitt den best likte tv-serien på tre år i USA, ifølge seere i aldersgruppen 18 til 49 år.

Totalt 18,3 millioner amerikanere så den første episoden søndag.

På norske skjermer

Nå har TVNorge bestemt seg for å vise serien i Norge.

- Det er filmkvalitet på dette, sier kanalens innkjøpssjef Nina Lorgen Flemmen til Dagbladet.no.

I «Terminator: The Sarah Connor Chronicles» følger vi Sarah (Lena Headey, fra blant annet «300») og sønnen John som forsøker å stoppe Skynet - forsvarssystemet fra «Terminator»-filmene som truer med å utrydde menneskeheten.

Samtidig er mor og sønn på rømmen fra FBI, som er overbevist om at Sarah er gal.

FANTASTISKE SEERTALL: Amerikanerne likte «Terminator: The Sarah Connor Chronicles» - med Lena Headey (til venstre), Thomas Dekker og Summer Glau. Foto: SCANPIX
FANTASTISKE SEERTALL: Amerikanerne likte «Terminator: The Sarah Connor Chronicles» - med Lena Headey (til venstre), Thomas Dekker og Summer Glau. Foto: SCANPIX Vis mer

Noe helt nytt

Serieskaperne påpeker at de er fornøyde med seertallene for pilotepisoden, selv om de fikk stor drahjelp fra 35 millioner seere som så på amerikansk fotball rett før serien ble vist på Fox.

Andre episode ble vist på tv i går i USA, da med 10,1 millioner seere.


Markedsansvarlig Joe Earley i kanalen påpeker at de har måttet jobbe med å presentere serien som noe helt nytt. Det kunne for eksempel ikke bli like mange actionscener i serien som i filmene, da filmenes budsjett var mye større.

- Det var avgjørende at dette ikke skulle bli oppfattet som en forlengelse av kinofilmene, sier han til Variety.

Lorgen Flemmen i TVNorge sier det ikke er bestemt når serien skal vises i Norge.

- Den kabalen har blitt litt vanskelig på grunn av streiken i USA. Jeg mener de har fått klarsignal for 13 episoder, og at de rakk å lage ni før streiken startet, forteller hun.

SHE\'LL BE BACK: Lena Headey har blant annet spilt i «300».
GODE KRITIKKER: Hos <a href=http://www.metacritic.com/tv/shows/terminatorthesarahconnorchronicles>Metacritic</a> har serien oppnådd 74 poeng av 100 mulige. Bare sesong fem av The Wire har oppnådd bedre score i vårsesongen så langt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media