Hva skjer hvis Norge slutter å utvinne olje?

«Vår oljebaserte sivilisasjon er ikke bærekraftig blant annet fordi matproduksjonen ville gå ned med 90% dersom verden sluttet å utvinne olje og gass på dagen. Kunstgjødsel og insektsmidler er produsert av olje og gass. Energi til landbruksmaskiner og distrubisjon av matvarer er drevet av olje og gass.

Gomle Måsegg

«Jeg tror ikke man trenger å se så svart hvitt på det. Vi har nå en unik mulighet til å redde verden og gjøre den mer rettferdig samtidig. Den oljebaserte økonomien er grunnlaget for vestens utnyttelse og ødeleggelse av utviklingslandene gjennom multinasjonale selskapers herjinger.

Peder

«Fortsett med å tømme de feltene vi har igjen, slik at Norge kan gjøre seg ferdig med dritten èn gang for alle, og slik at vi kan bli NORDMENN igjen, ikke slike feite og late purker som vi er nå. Satan

«Ja… La oss vise verden nok en gang at vi er bønda i fra nord. La oss plyndre og ta det som tilhører andre. Vi er vikinger.. ikke purker!

Tor

«Olje er ikke bare drivstoff, den er en kilde til fremstilling av andre petroleumsbaserte produkter. Det vil si at hvis oljen fjernes blir ikke problemet å finn energi til å drive bilen fremover, men problemet blir å finne alternative materialer å BYGGE bilen av. Vi kan ikke reise rundt i farkoster bygget av ris med klær laget av bananskall. Vattnissen