IKKE DEN ENESTE: 28 år gamle Edgar Maddison Welsh er langt fra den eneste som har kjøpt forestillingen om organisert misbruk med forgreninger langt inn i det demokratiske partiet. Bildet stammer fra 4. desember i fjor da Welsh overgav seg til politiet i Washington D.C. Foto: NTB SCANPIX
IKKE DEN ENESTE: 28 år gamle Edgar Maddison Welsh er langt fra den eneste som har kjøpt forestillingen om organisert misbruk med forgreninger langt inn i det demokratiske partiet. Bildet stammer fra 4. desember i fjor da Welsh overgav seg til politiet i Washington D.C. Foto: NTB SCANPIXVis mer

Hva skjer i en verden der alternative medier tar styringa?

Om pizza, Putin og polarisering.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

For nøyaktig en måned siden havnet gjestene på en pizzarestaurant i Washington plutselig midt i et actionfilm-mareritt da en ung mann avfyrte flere geværskudd på jakt etter barna han mente ble holdt som sexslaver i restauranten.

Og, selv om ingen ble skadet i dramaet, er geværmannen – 28 år gamle Edgar Maddison Welsh – langt fra den eneste som har kjøpt forestillingen om organisert misbruk med forgreninger langt inn i det demokratiske partiet.

De siste månedene har jeg fått jevnlige oppdateringer i mailboksen om epostene som ble lekket fra kontoen til Hillary Clintons valgkampleder John Podesta. Det dreier seg i liten grad om alvorlige maktovergrep slik Wikileaks opprinnelig ble kjent for, men om at de mange referansene til pizza i virkeligheten er en forkortelse for «cheese pizza», en kode for barneporno eller sexorgier med mindreårige.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn