PROBLEMER:  Flere brukere har hatt problemer med signalet når du har brukt sin iPhone 4. Nå deler Apple ut gratis hylster. Foto: Scanpix
PROBLEMER: Flere brukere har hatt problemer med signalet når du har brukt sin iPhone 4. Nå deler Apple ut gratis hylster. Foto: ScanpixVis mer

Hva skjer med iPhone 4?

Apples mystiske pressekonferanse er over: alle iPhone 4-brukerne får gratis hylster.

||| (Dagbladet:) Apple, med sjef Steve Jobs i spissen var svært hemmelighetsfulle da de onsdag inviterte pressen til pressekonferanse.

Det eneste Apple ville ut med var at konferansen skulle dreie seg om iPhone 4. Telefonen, som entret det amerikanske markedet 24. juni i år, har den siste tiden fått mye kritikk.

Jobs mener problemet med iPhone 4 har blitt blåst voldsomt opp, og at signalproblemer lik det telefonen har ikke er uvanlig. Nå lover han gratis hylster til alle med iPhone 4 fram til 30. september. De som alt har gått til anskaffelse av et skal få kostnadene returnert.

Hvis brukerne fremdeles ikke er fornøyde med produktet, lover Jobs at telefonen kan leveres tilbake innen 30 dager, og hele kostnaden skal da bli refundert.

19.36: Jobs: - Hjertet av problemet er at smartphones har svake punkt. Vi har gjort vår veldig synelig, og reaksjonen ble også mer synlig enn den trengte å være.

19.35: Jobs: - When we fall short - which we do sometimes - we try harder!

19.32: Jobs: - 30. juli skal telefonene lanseres i sytten land til.

19.31: Jobs: - Hvis man fremdeles ikke er fornøyd kan man returnere telefonen.

19.29: Jobs: - Saken har blitt blåst ut av proposjoner. Dette skal vi gjøre: alle iPhone 4-brukere får en gratis «case» til telefonen.

19.21: Jobs: - På AT&T var returandelen for iPhone 3GS på 6%. For iPhone 4 ligger den på 1,7%.

19.19: Jobs: - Kun 0,55% av alle iPhone 4-brukere har tatt kontakt på grunn av problemer med signalet.

19.17: Jobs: - Vi har testet iPhone 4 mye, og vi visste at hvis du holdt telefonen på en spesiell måte ville signalet gå ned, men vi trodde ikke det kom til å bli et stort problem.

19.15: Jobs viser eksempler på at andre telefoner har samme signalproblem som iPhone 4. - Telefoner er ikke perfekte.

19.09: Steve Jobs: - Vi fikk høre om problemet like etter at vi begynte å sende ut telefonen, og vi har jobbet hardt de siste 22 dagene.

19.06: Steve Jobs: - Vi er ikke pefekte.

Rykter iPhone 4 har fått hard medfart av forbrukerne grunnet signalproblemer, og forbrukerombudet Consumer Union anbefaler ikke folk å kjøpe telefonen.

Telefonen, som skulle være «Apples mest suksessrike produktlansering noensinne», får signalproblemer når man holder nederst til venstre på den.

Apple har selv ment at problemet har ligget i hvordan signalstyrken formidles på telefonens skjerm, og ikke signalstyrken i seg selv.

Det har også vært hevdet at Apple kjente til produktets svakhet allerede i fjor, noe som Apple selv avviser.

Liveoppdateringen er basert på den gjort av mobilecrunch.com

MØTTE PRESSEN:  Apple-sjef Steve Jobs møtte i dag pressen på en pressekonferanse for å snakke om iPhone 4. Foto: Scanpix
MØTTE PRESSEN: Apple-sjef Steve Jobs møtte i dag pressen på en pressekonferanse for å snakke om iPhone 4. Foto: Scanpix Vis mer