Hva skjer med Stella nå?

- Hun må bare komme seg hjem fra Tyskland.

TYDELIG SKUFFET: Stella Mwangi tok til tårene da hun møtte pressen etter Eurosong-semifinalen i Tyskland i går kveld. Sjefen i plateselskapet hennes Emi, Bjørn Rogstad, depper imidlertid ikke. Nå må vi bare få henne hjem. Hun har ikke tid til å være i Tyskland, sier han. Foto: Anders Grønneberg
TYDELIG SKUFFET: Stella Mwangi tok til tårene da hun møtte pressen etter Eurosong-semifinalen i Tyskland i går kveld. Sjefen i plateselskapet hennes Emi, Bjørn Rogstad, depper imidlertid ikke. Nå må vi bare få henne hjem. Hun har ikke tid til å være i Tyskland, sier han. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Stella Mwangis Eurovision-karriere ble en anelse kortere enn hun selv og den norske Grand Prix-delegasjonen hadde håpet.

- Bare hun ikke blir deppa, det er drepen for enhver lysende karriere, sier musikkjournalist og redaktør i litteraturmagasinet Vinduet, Audun Vinger.

Men vi har nok uansett ikke sett det siste av den sprudlende artisten.

Det mener i hvert fall de musikkekspertene Dagbladet har snakket med etter Stellas sjokk-sorti i går kveld.

Stor tro Vinger er likevel ikke i tvil om at Stella fortsatt har gode muligheter til å gjøre karriere innenfor showbiz i Norge.

- Hun har fortsatt en lang vei å gå for å bli en sanger på stort internasjonalt nivå, men henne som type har jeg veldig stor tro på. Hun har den «jeg er norsk-gnisten» som trengs, sier han.

- Jeg satt og så på selv i går, og jeg synes slettes ikke hun var blant de verste.

- Liten betydning Heller ikke Dagbladets Grand Prix-kommentator, Anders Grønneberg, tror det at Stella røk ut så tidlig vil få følger for hennes karriere.

- Jeg har egentlig ikke noen tro å at dette har så stor betydning, med mindre hun hadde gått helt til topps. Det er jo bare en som blir husket hvert år, og det er vinneren, men heller ikke vinneren pleier å få noen stor internasjonal karriere, sier han.

Stellas sjokk-exit minner mye om da svenske Anna Bergendahl måtte forlate Eurovision før selve finalen i fjor. Siden har ikke svenskene sett stort til den blonde artisten.

- Vi har ikke hørt noe til henne siden, bortsett fra da hun delte ut premie under Grand Prix-finalen nylig, sier en av redaktørene i Expressens underholdningsseksjon, Anders Björkman, til Dagbladet.

- Men Stella har betydelig større muligheter enn Anna. Stella er jo en god artist, legger han til.

- Vist seg mer Fjorårets norske Eurovision-håp, Didrik Solli-Tangen, kan heller ikke sies å ha fått noen stor popkarriere etter fjorårets finale. I tillegg at han mer eller mindre har forsvunnet fra mediebildet, ble debutplata «Guilty Pleasures» slaktet av Dagbladets anmelder.

Grønneberg mener imidlertid at Stella har fått vist seg fram mer enn Didrik gjorde i fjor.

- Hun er blitt stor og stilig her hjemme. Jeg tror ikke folk bebereider henne for at hun røk ut. Hun hadde en fresh låt og et vinnende vesen. Jeg tror heller folk føler med henne, sier han.

- Noen stor sanger har hun jo aldri vært, men det er veldig mange innen musikk og showbiz som ikke nødvendigvis har den beste stemmen.

- Skiller seg ut Flere har påpekt at Stella sang surt under gårsdagens semifinale, og Ung-redaktør i NRK, tidligere musikksjef i P3, Håkon Moslet, mener det er mange som vil huske henne for dette.

- Det er selvfølgelig ikke positivt å bli slått ut før finalen, og i tillegg leverte hun ikke på sitt beste den dagen da det virkelig gjaldt. Hun har jo svakheter som vokalist, sier han.

- Hun er en sjarmerende og kul artist, og endelig har hun fått den rette låta, så det er utrolig synd at hun ikke sang bedre. Det er en fare for at mange vil forbinde henne med sur vokalprestasjon, sier Moslet, som likevel mener Stella har ei framtid som artist.

- Hun viser en utrolig formidlingsglede på scenen og har smeltet store deler av Norge. I tillegg skiller hun seg såpass ut blant andre artister, sier han.

Ny skive Tiende juni gir Stella ut plata «Kinanda», og sjef i plateselskapet Emi, Bjørn Rogstad, sier til Dagbladet at de aldri hadde regnet med at Stella kom til å vinne.

- For oss er det revnende likegyldig om hun hadde kommet på femteplass i finalen eller røk ut i semifinalen. Nå må vi bare få henne hjem. Hun har ikke tid til å være i Tyskland, sier han.

Han sier Emi først og fremst signerte med Stella på grunn av hennes artistiske kvaliteter.

- Hun kommer til å ha et langt artistliv uavhengig av Melodi Grand Prix, sier han.

NORGE UTE: Stella Mwangi fikk ikke mulighet til å opptre i Eurosong-finalen. Foto: REUTERS/Wolfgang Rattay
NORGE UTE: Stella Mwangi fikk ikke mulighet til å opptre i Eurosong-finalen. Foto: REUTERS/Wolfgang Rattay Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer