Hva skjer når Even vil utrydde alle insektene i hagen?

Spenstig og utfordrende bildebok fra Endre Lund Eriksen.

BLANDET OPPLEVELSE: Endre Lund Eriksens nye bildebok er en veldreid historie akkopagnert av Lars Aurtandes merkelige og frodige illustrasjoner.
Bilde: FRA BOKA
BLANDET OPPLEVELSE: Endre Lund Eriksens nye bildebok er en veldreid historie akkopagnert av Lars Aurtandes merkelige og frodige illustrasjoner. Bilde: FRA BOKA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Å åpne en ny bildebok er spenningsfylt: Hvor tar ordene oss, hvilken historie forteller bildene og hvordan spiller det verbale og visuelle sammen?

Bildeboka «Evens hage» vekker umiddelbart interesse. Visuelt sett minner den om Stian Holes nyskapende bøker om Garmann. Uttrykket er frodig, montasjeteknikken fiffig, og balansegangen mellom det vakre og litt faretruende og gufne, viktig.

Og som ikke det gir vibrasjoner nok: Beretningen om lille Even ender kun en hårsbredd fra undergangen.

En fiende blant oss Opplegget er klassisk. Fred og fordragelighet hersker i Evens hage. Poetiske lille Even venter på at Violaen skal springe ut. Så entrer en bevinget, stripete rakker arenaen, og Violaens eksistens trues.

Inn fra sidelinjen kommer Eva med kjele (les: Hjelm) på hodet og våpen i hånd. Hun ansporer Even til krig mot inntrengeren. Hun har med andre ord den lite flatterende rollen som slangen i Evens hage. De to sprøyter alt for å kverke beistet. Det går, som man kan tenke seg, ikke særlig godt.

Happy ending Endre Lund Eriksen, veletablert forfatter med triumfer som «Pitbull-Terje» på merittlisten, skrur sammen en søt historie, som tross alt ender «lyst og rødt,» for å sitere sangen til Trond Viggo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer