Hva skjer når far alltid er hånlig og sønnen må påta seg ansvaret for mors lykke?

Erling E. Gulbrandsen (56) har tatt utgangspunkt i egen familiehistorie i romanen «Brødre».

EN ANELSE SANNHET: Forfatter Erling E. Gulbrandsen har hentet mange erfaringer fra eget liv når han nå har skrevet debutromanen «Brødre».             Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
EN ANELSE SANNHET: Forfatter Erling E. Gulbrandsen har hentet mange erfaringer fra eget liv når han nå har skrevet debutromanen «Brødre».             Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det begynner med postkortet. Et livstegn fra Nepal. Men hvem er det fra? Datteren som Helge ikke har hatt kontakt med på ti år, eller kan det være fra broren som forsvant på havet for 25 år siden, men som aldri ble funnet?

- Jeg har en bror som skriver postkort, smiler Erling E. Gulbrandsen.

Debutromanen hans «Brødre» er lansert. Han har allerede sett den ligge i bokhandelen, og kjenner han er spent. Hva hvis leserne tror hovedpersonen er ham?

- Jeg har ikke tatt en Knausgård, sier han.

- En del av historien er min, og så har jeg diktet videre, omarbeidet og funnet på. Jeg ville peke på noe langt utenfor min egen person. Det er blitt en roman der jeg blant annet har ønsket å undersøke hvordan barn blir flyvedyktige. Jeg ville se på det fine samspillet mellom små gutter og pappaen deres. Dominert av farens uforutsigbarhet, tvetydige signaler og stadige krenkelser av sønnene.

Han tar en liten pause.

- Og moren deres, hun som ikke har noen oppskrift på hvordan leve i en familie der ting ikke ble som hun drømte om. Men dette er en ingen selvbiografi, for hvem hadde giddet å lese om Erling Gulbrandsen?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer